14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalZece polițiști au fost răniți, la Madrid, după moartea unui vânzător ambulant...

Zece polițiști au fost răniți, la Madrid, după moartea unui vânzător ambulant senegalez

Zece poliţişti au fost răniţi, iar şase persoane au fost arestate în cursul unor ciocniri în centrul Madridului, joi noaptea, după decesul unui vânzător senegalez stradal, a anunţat vineri poliţia spaniolă, scrie AFP. “Numărul răniţilor este de zece poliţişti naţionali. Asta nu înseamnă că nu au fost răniţi în rândul poliţiştilor municipali”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei naţionale.

De asemenea, şase persoane de naţionalitate spaniolă au fost arestate, inclusiv un minor şi o femeie, potrivit poliţiei naţionale.

Forţele de ordine spaniole au utilizat gloanţe de cauciuc contra imigranţilor ce manifestau joi seara în centrul Madridului după moartea unui senegalez urmărit, potrivit protestatarilor, de către poliţie, informează AFP.

Poliţiştii antirevoltă şi pompierii deplasaţi în Lavapies, un cartier al capitalei spaniole unde trăieşte o importantă comunitate de imigranţi, s-au confruntat cu manifestanţi furioşi care au incendiat pubele şi o motocicletă şi au aruncat cu pietre în forţele de ordine.

Manifestanţii au explicat, pentru AFP, că protestul lor are legătură cu moartea lui Mmame Mbage, un senegalez de aproximativ 35 de ani, sosit, potrivit lor, în urmă cu circa 12 ani în Spania cu un vapor şi care îşi câştiga traiul vânzând genţi sau parfumuri direct pe trotuar.

Conform serviciilor de urgenţă, Mbage a fost găsit inconştient pe o stradă din Lavapies şi nu a putut fi reanimat.

Dar, conform altor vânzători stradali care pretind că au fost martori, Mbage era urmărit cu motocicleta de poliţia municipală şi s-a prăbuşit.

Spania este al treilea cel mai important punct de intrare a migranţilor care încearcă să se instaleze în Europa, cu aproape 23.000 de sosiri în 2017.

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă