14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAtentat la Viena, mai multe persoane fiind grav rănite

Atentat la Viena, mai multe persoane fiind grav rănite

 

Două femei şi un bărbat din aceeaşi familie au fost grav răniţi în cursul unui atac cu cuţitul comis miercuri seară pe o arteră publică din Viena de către o persoană rămasă neidentificată, a anunţat poliţia locală, scrie AFP.

Agresiunea, ale cărei circumstanţe exacte şi mobil rămân de precizat, s-a produs în primele ore ale serii în apropierea unei staţii de metrou din cartierul Leopoldstadt (doi) al capitalei Austriei, potrivit unei surse din cadrul poliţiei, citată de agenţia APA.

Căutările sunt în curs pentru a-l găsi pe agresor, care a reuşit să fugă. Persoanele rănite, un cuplu şi fata lor adultă, potrivit sursei poliţieneşti, au fost transportate la spital.

Informaţiile iniţiale indicau că un bărbat cu un cuţit a atacat la întâmplare trecătorii, în apropierea parcului Prater.

Conform unui purtător de cuvânt al Poliţiei, trei persoane au fost grav rănite, iar atacatorul este căutat.

Conform Reuters, care citează cotidianul Oesterreich, primul incident a avut loc în districtul Leopoldstadt, lângă Parcul Prater. Potrivit site-ului de ştiri heute.at, vicitmele sunt un bărbat şi două femei cu vârsta între 40 şi 50 de ani.

O a patra persoană a fost rănită, într-un alt atac similar, în apropiere. Pentru moment nu a fost stabilită o legătură între cele două încidente. Poliţia a stabilit un vast perimetru de securitate şi caută făptaşul sau făptaşii. Cartierul în care au avut loc atacurile este împânzit de maşini de poliţie, care patrulează pe străzi. Locuitorii au fost sfătuiţi să nu iasă din case.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă