Totodată, se are în vedere un proiect pentru operarea de drone MQ-9 Reaper în scopul intensificării operaţiunilor de recunoaştere şi culegere de informaţii în estul Europei şi Marea Neagră, proiect ce „va îndeplini toate cerinţele de securitate” necesare operaţiunilor cu aeronave fără pilot.
Generalul Roy Agustin, directorul pentru logistică şi inginerie al Forţelor Aeriene ale SUA în Europa, a confirmat că noile construcții de la baza românească ar putea deservi drone MQ-9, dar şi avioane cu pilot F-15 şi A-10, care au fost temporar trimise în România în ultimii ani.
Îmbunătăţirile plănuite ar permite lansarea unui număr mai mare de avioane militare şi ar spori rezervele de combustibil şi armament disponibile, elemente considerate critice pentru activităţile curente ale forţelor aeriene române şi americane, şi cu atât mai importante în cazul unui potenţial conflict.
Fondurile pentru lucrările la Baza 71 – Câmpia Turzii provin din bugetul Departamentului Apărării pentru descurajarea Rusiei, program cunoscut drept „Iniţiativa de Descurajare Europeană” (anterior, Iniţiativa de Reasigurare Europeană).
Departamentul american al Apărării nu are o prezenţă permanentă la Câmpia Turzii, însă în ultimii ani aici au fost desfăşurate temporar avioane militare de tip F-15 şi A-10 cu misiunea intensificării cooperării cu forţele române.