16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăLifestyleSevilla - Benfica: 4-2. Spaniolii câștigă Liga Europa, la Torino!

Sevilla – Benfica: 4-2. Spaniolii câștigă Liga Europa, la Torino!

Sevilla a câștigat pentru a treia oară Liga Europa, după ce a disputat, miercuri seară, finala împotriva echipei Benfica Lisabona. Partida de pe stadionul Juventus, din Torino, s-a încheiat în urma loviturile de la 11 metri, scorul final fiind de 4-2 pentru Sevilla. Pentru Benfica este cea de a opta finală de cupă europeană pierdută consecutiv, după finala Ligii Europa de anul trecut.

Sevilla – Benfica 4-2 (lovituri 11 metri: Bacca, Mbia, Coke, Gameiro – Lima, Luisao)

FINAL! Sevilla câștigă Liga Europei!

Sevilla: 4-2

Benfica: 2-3

Sevilla: 3-1

Benfica: 1-2 RATARE Rodrigo

Sevilla: 2-1

Benfica: 1-1 RATARE Cardozo

Sevillia: 1-1

Benfica: 1-0

Încep LOVITURILE DE LA 11 METRI

FINAL de meci. Urmează loviturile de departajare

Min 120+2 Arbitrul fluieră finalul meciului.

Min 120 Jucătorii andaluzi fac eforturi mari să respingă baloanele din propria jumătate.

Min 118 Schimbare Benfica: Iese Gaitan, intră Cavaleiro.

Min 116 Rakitici scoate un balon din banda stângă. Schimb de pase, Rakitici, Bacca, Figueiras apare și el.

Min 115 Sevilla are mari probleme cu oboseala. Bacca abia mai stă pe picioare, alunecă și rămâne la pământ o perioadă de timp. Este ajutat de un adversar să se ridice.

Min 111 Schimbare Sevilla: Vitolo este înlocuit de Figueiras

Min 110 Gameiro reușește un șut, însă mingea se duce în plasa laterală a porții portughezilor.

Min 109 Jesus le transmite jucătorilor săi să nu mai lase spații mari în apărare, care ar putea fi speculate de spanioli.

Min 107 Benfica are balonul. Sevilla a încetinit ritmul, jucătorii lui Emery sunt depășiți fizic, sunt obosiți.

Min 106 A început repriza a doua de prelungiri.

FINALUL primei reprize de prelungiri

Min 105 Arbitrul fluieră finalul primei reprize de prelungiri.

Min 104 Schimbare Sevilla: Marin a fost înlocuit de Gameiro.

Min 101 OCAZIE mare pentru Sevilla. Bacca primește o pasă uluitoare în adâncime de la Rakitici, dar nu reușește să șuteze bine la poartă.

Min 100 GALBEN Almeira.

Min 99 Schimbare Benfica: Siqueira este înlocuit de Oscar Cardozo.

Min 98 GALBEN Sevilla. Coke vede cartonașul.

Min 95 Fundașii portughezi joacă destul de avansat, ceea ce spune multe despre tactica ofensivă adoptată de Jesus în ultima parte a jocului. Spaniolii recuperează.

Min 92 Mbia se cade. Se lovește destul de tare, iar medicii intervin pe teren. În cele din urmă își revine și se ridică.

Min 91 A început prima repriză a prelungirilor.

FINAL REPRIZA A DOUA – Urmează prelungiri (două reprize de câte 15 minute)

Min 90+2 Ambele echipă așteaptă prelungirile. Nimic nu se mai poate întâmpla în ultimele secunde. Se fluieră final de meci. Urmează prelungirile.

Min 90 Corner Benfica. Mingea este trimisă bine, Garay, la un pas de gol. Garay putea aduce victoria pentru portughezi.

Min 89 Meciul rămâne în continuare fără gol, cu toate că spectacolul nu lipsește. Sevillia se apără cu toată echipa.

Min 87 Meciul se joacă mai mult în jumătatea Sevilliei de câteva minute. Portughezii sunt în căutarea golului victoriei, dar andaluzii se apără bine. Sevillia așteaptă un contraatac.

Min 84 Sevilla pleacă în atac, dar portughezii resping ofensiva și pornesc pe contraatac. ȘUT bun pe poarta Sevilliei, scoate de sub transversală fostul portar al Clujului, Beto!

Min 81 Sevilla încearcă să țină balonul. Benfica așteaptă noi greșeli în defensiva spaniolilor, deoarece Sevilla a părut mai vulnerabilă la acest capitol.

Min 79 Ocazie mare pentru Benfica. Lima a scăpat cu balonul, dar nu a putut întoarce spre poarta. Pasează către un coechipier, dar portughezii nu obțin nimic. 

Min 77 Schimbare Sevilla: Reyes este înlocuit de Marco Marin.

Min 75 Lovitură liberă Benfica. Gaitan obține lovitura, după ce s-a ciocnit de un adversar.

Min 73 Mingea este jucată la centrul terenului. Jocul are un moment de repaus, însă ambele echipe așteaptă un contraatac pentru a-și pune adversara în dificultate. Aproape întreaga repriză secundă s-a jucat, până acum, pe contre. 

Min 70 Portughezii combină la mijlocul terenului. Rakitici este depășit, Lima primește în careul lui Beto, dar nu reușește să trimită pe poartă.

Min 69 Benfica pierde balonul. Sevilla câștigă după un presing tactic. 

Min 67 Corner Sevilla. Rakitici execută lovitura. Bate scurt pentur Moreno, centrează Reyes, Oblak boxează.

Min 65 Lovitură liberă Sevilla. Spaniolii combină, joc de posesie pentru andaluzi.

Min 63 Lima este deposedat, Vitolo trece senzațional. Spaniolii pun stăpânire pe careul advers, însă Benfica rezistă fără prea mari probleme.

Min 61 Sevilla are un contraatac, dar portughezii se apără. Meciul este spectaculos, demn de acest nivel. Cu toate că pe tabelă este 0-0, spectacolul nu lipsește iar primul gol plutește în aer.

Min 58 Meciul are un ritm nebun. Se joacă pe contre. Portughezii cer penalty din nou, însă de această dată nu se putea da nimic. Un fundaș al Sevilliei a atins mingea cu mâna, însă era în cădere și nu putea fi vorba de intenție.

Min 56 Mingea este jucată de la o poartă la alta, meciul este spectaculos. Tribunele fac, de asemenea, spectacol. Fanii lui Benfica domină tribunele. 

Min 55 Lima cade în careul spaniol, dar nu se dă nimic. Trebuia penalty! Este a doua fază la care se putea dicta penalty pentru portughezi și brigada din Germania nu a dat nimic.

Min 53 Meciul s-a relansat. Ocazii mari de gol la ambele porți, portughezii au mai avut o acțiune periculoasă la poarta lui Beto la doar un minut după ce Sevilla era aproape să deschidă scorul. 

Min 52 OCAZIE mare de gol și pentru Sevilla. Atacanții andaluzi au scăpat spre poarta lui Oblak. Rakitici pasează bine lui Reyes, dar jucătorul Sevilliei trage pe lângă poartă.

Min 50 OCAZIE de gol pentru Benfica. Cea mai mare ocazie a meciului, ratată de jucătorii lui Jesus. Apărarea andaluză a salvat echipa de această dată. Pareja a respins salvator șutul trimis de Lima pe poartă.

Min 49 Corner Sevilla. Rakitici trimite bine, dar lusitanii se apără. Portughezii pleacă în atac.

Min 48 Repriza a doua a început echilibrat. Bacca a avut șansa să plece în atac, portughezii au respins.

Min 46 A început repriza secundă. Benfica a avut balonul.

FINAL PRIMA REPRIZĂ

Min 45+2 Fază periculoasă în jumătatea spaniolă. O ciocnire între doi argentinieni, însă nu se dă nimic. Spaniolii au greșit catastrofal la această fază, dar au scăpat din nou.

Min 45+1 Benfica atacă. Sevilla are probleme în apărare. Beto scoate un balon senzațional!

Min 44 Benfica se desprinde la mijlocul terenului, portughezii pleacă în atac, Gaitan așteaptă un balon. Gaitan nu ajunge la minge, balonul este protejat de fundașii andaluzilor până când iese din teren. Este aruncare din marginea careului. Degajează fostul portar al CFR Cluj, Beto.

Min 42 Final de repriză cu portughezii în atac. Benfica este mult mai consistentă în atac, fazele portughezilor se leagă mai bine, cu toate că Sevilla a avut și ea câteva ocazii mari de gol.

Min 39 Corner Benfica. Mingea este trimisă în careu, se înalță Luisao, dar trimite peste poartă.

Min 38 Corner Sevilla. Mingea este aruncată în mijlocul careului, dar portughezii resping, pasă înapoi în careu. Cade Bacca în careu! Nu se dă nimic, nu a fost fault.

Min 38 Spaniolii au posesia de câteva minute.

Min 36 Sevilla, periculoasă, Moreno șutează spre poartă. Ocazie de gol, dar spaniolii ratează.

Min 34 Benfica se apără foarte sus, joc de posesie făcut de portughezi. Echipa antrenată de Jorge Jesus este cea care domină jocul de la începutul meciului.

Min 32 Lovitură liberă Benfica. Portughezii bat repede și pleacă în atac. Spaniolii se apără.

Min 30 Jesus folosește nu mai puțin de 3 fundași centrali. Antrenorul Benficăi este un tactician, astfel că rămâne de văzut ce surprize a pregătit pentru această seară.

Min 28 Andaluzii se grăbesc, au fost surprinși de spanioli la câteva faze. M'Bia accelerează puțin ritmul.

Min 26 Sevilla are balonul. Beto joacă un rol important în schimbul de pase în defensivă. Beto a fost portarul lui CFR Cluj și a mai evoluat și la alte echipe înainte să ajungă la Sevilla.

Min 25 Jesus pare îngândurat pe margine, antrenorul Benficăi declarând înainte de partidă că de această dată Benfica trebuie să câștige. Este a doua finală de Liga Europa, jucată consecutiv.

Min 23 Lovitură liberă Sevilla. Spaniolii bat rapid, fac joc de pase. Încearcă să liniștească jocul. Coke încearcă să-și angajeze un coechipier, dar Reyes nu ajunge balonul. Portughezii interceptează, dar intervine salvator Coke.

Min 21 Rakitici sprintează dar nu ajunge un balon. Bacca ține mingea în teren. Joc de posesie făcut de spanioli.

Min 19 Coke aproape să comită un nou fault pentru Sevilla. Spaniolii au posesia deocamdată.

Min 16 Benfica a început mult mai bine partida. Spaniolii trebuie să calmeze jocul, pentru că greșesc prea mult. Mai sunt peste 75 de minute de jucat și deja au încasat două galbene.

Min 14 Lovitură liberă Benfica. Se șutează foarte bine, balon trimis pe poartă. OCAZIE mare! Benfica a fost la un pas să deschidă scorul, dar Beto reține cu greu.

Min 13 GALBEN Sevilla. Din nou spaniolii greșesc în doar 2 minute. Moreno vede cartonașul pentru un fault asupra aceluiași jucător, Sulejmani.

Min 12 Lovitură liberă Benfica. Se șutează bine. Portughezii au balonul. Atmosfera este incredibilă pe stadionul Juventus din Torino.

Min 11 GALBEN Sevilla. Fazio vede cartonașul după o intrare periculoasă.

Min 10 Benfica se instalează în jumătatea adversă. Spaniolii cedează însă cu greu.

Min 7 Sevilla pierde mingi la mijlocul terenului. Portughezii dețin controlul.

Min 5 Sevilla se repliază, schimb de pase la mijlocul terenului. Benfica face presing.

Min 3 Benfica a avut o primă fază periculoasă. Beto a respins un balon trimis de Lima, din 9 metri.

Min 1 A început partida. Sevilla are balonul.

Min 0 Echipele au intrat pe teren. Coregrafiile sunt de amploare pe stadionul Juventus. Fanii anunță un spectacol mare, cel puțin în tribune.

Actul final al Ligii Europa aduce față în față două cluburi cu o istorie bogată în competițiile europene. Mai mult de atât, cele două cluburi s-au întâlnit o singură dată, acum 56 de ani, când spaniolii jucau pentru prima dată în Europa. Meciul din primul tur preliminar al Cupei Campionilor Europeni (actual Liga Campionilor) s-a încheiat chiar cu victoria Sevilliei, scor 3-1/0-0. Era anul 1957, iar în scurt timp Benfica avea să domine Europa pentru aproape o decadă, în anii '60.

Pentru Benfica este cea de a zecea finală de cupă europeană, cu toate că s-a impus de doar două ori. După ce reușea să câștige Cupa Campionilor Europeni în 1961 (3-2 cu Barcelona) și 1962 (5-3 cu Real Madrid), Benfica avea să piardă nu mai puțin 5 finale în Cupa Campionilor și altele două, mai târziu, în Cupa UEFA/Liga Europa. Totuși oficialii clubului au delcarat că de această dată vor să câștige, după 52 de ani de la ultima vitorie, pentru a le demonstra fanilor că nu este un blestem care s-a năpustit asupra clubului.

Sevilla a mai câștigat de două ori această competiție, în 2006 (4-0 cu Middlesbrough) și 2007 (5-3, după penalty-uri, cu Espanyol). Sevilla este echipa care deține drepturile de proprietate asupra jucătorului Raul Rusescu, însă fostul stelist a fost împrumutat la Braga după ce antrenorul Unai Emery nu i-a găsit loc în echipă. Cu toate acestea debutul lui Rusescu a fost unul foarte bun, el înscriind în fazele preliminare pe care Sevilla le-a jucat în Liga Europa.

Echipe de start:

Sevilla: Beto – Coke, Pareja, Fazio, A. Moreno – M'Bia, Carrico – Reyes, Rakitici, Vitolo – Bacca. Antrenor: Unai Emery. Valoare lot jucători: 112,4 milioane euro.

Benfica: Oblak – Maxi Pereira, Luisao, Garay, Siqueira – Amorim – Sulejmani, Gomes, Gaitan – Rodrigo, Lima. Antrenor: Jorge Jesus. Valoare lot jucători: 189,2 milioane euro.

Absențe notabile în finala de pe Juventus Stadium

Atât Sevilla, cât și Benfica vor avea jucători lipsă pe teren, în această seară, 4 în tabăra spaniolilor și 5 în cea portugheză. Benfica, echipa care în mod normal ar fi pornit ca mare favorită, va avea un handicap destul de mare, având în vedere că toți cei 5 jucători lipsă sunt de bază, mai ales trioul Enzo Perez – Eduardo Salvio – Lazar Markovici.

Sevilla a fost învinsă în penultima etapă a campionatului de echipa antrenată de Cosmin Contra, Getafe, care avea nevoie de o victorie pentru a putea spera la salvarea de la retrogradare. În aceste condiții Sevilla va putea încheia campionatul pe locul 5.

În schimb, Benfica este campioana Portugaliei și câștigătoarea Cupei Ligii, echipa fiind în prezent la cel mai înalt nivel din ultimii 5 ani. Jorge Jesus declara că își dorește să adauge în palmaresul echipei cel de-al treilea trofeu pentru acest an, însă că în meciul din această seară nu vor exista favorite.

Parcurs Liga Europa 2014

Sevilla: Maribor (2-2, 2-1 / șaisprezecimi), Real Betis (0-2, 2-0, 4-3 la penalty-uri / optimi), Porto (0-1, 4-1 / sferturi), Valencia (2-0, 1-3 regula golului în deplasare / semifinală). Grupa H: locul 1, 12 puncte.

Benfica: Paok (1-0, 3-0 / șaisprezecimi), Tottenham (3-1, 2-2 / optimi), AZ Alkmaar (1-0, 2-0 / sferturi), Juventus (2-1, 0-0 / semifinală). Grupa C Liga Campionilor: locul 3, 10 puncte.

Benfica a intrat în această competiție direct în șaisprezecimi, după ce a fost eliminată din grupele Ligii Campionilor, unde a încheiat pe locul 3, sub Olympiakos, la egalitate de puncte.

Finala Ligii Europa se dispută pe noul stadion al celor de la Juventus, echipă eliminată din competiție în semifinale. Arbitrul central al partidei este germanul Felix Brych, care va arbitra și la Cupa Mondială din Brazilia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă