Potrivit stenogramelor publicate de HotNews, Cătălin Voicu i-a spus senatorului Alexandru Mazăre: „(…) Păi, şefa, doamna Cristea de la Dâmboviţa, la fel. (…) Mulţi, dom’ne! I-am rezolvat pe toţi, dom’ne, că unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat la puşcărie…”. Din pagina de internet a Judecătoriei Târgovişte am aflat că Ioana Cristea a obţinut nu mai puţin de 35 de amânări ale judecării dosarului penal, motiv pentru care acesta zace şi acum la prima instanţă de la Judecătoria Târgovişte. În acest dosar, Ioana Cristea este acuzată de „participaţie improprie la infracţiuni împotriva Comunităţii Europene, fals intelectual şi uz de fals”, după cum apare în documentele DNA. Din probele administrate de procurori rezultă că, în 2004, Ioana Cristea era directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Din această calitate a coordonat proiectul „Serviciu comunitar pentru familii aflate în dificultate” şi ar fi prezentat documente false în scopul justificării unor cheltuieli. Proiectul viza ajutorarea familiilor care trăiesc în sărăcie extremă şi a copiilor acestora. Bugetul Comunităţii Europene a fost prejudiciat cu 10.600 euro, iar cel al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cu 5.570 euro. Sumele sunt derizorii, dacă le comparăm cu cele primite de Cătălin Voicu de la Costel Căşuneanu pentru câştigarea unui proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (260.000 de euro), aşa cum susţin procurorii anticorupţie. „Rămâne gravitatea gestului: banii erau destinaţi copiilor săraci”, spun surse din cadrul CJ Dâmboviţa.
Ioana Cristea: „Nu eu am vrut amânări, ci avocaţii”
Doamna Ioana Cristea ne-a declarat că îl cunoaşte pe senatorul Cătălin Voicu şi susţine că a avut cu acesta „discuţii doar de natură politică, în cadrul partidului nostru”. Domnia sa recunoaşte că are un dosar penal pe rolul instanţei Judecătoriei Târgovişte încă din octombrie 2007. „Nu este vina mea că de atunci se tot amână procesul, ca să-mi strice mie imaginea publică şi ca să-mi blocheze ascensiunea politică, să nu ocup nişte funcţii”, susţine consilie-rul judeţean din Dâmboviţa. În faţa probelor de la instanţă (paginile de internet ale Judecătoriei Târgovişte), potrivit cărora amânările au fost cerute de inculpaţi, Ioana Cristea a schimbat macazul: „Nu eu am vrut amânări, ci pentru că aşa au cerut avocaţii. Nu uitaţi că sunt şase avocaţi, pentru că suntem şase inculpaţi, şi mai au şi ei alte procese. Şi a mai fost şi al patrulea expert. Amânările se cer pentru că situaţiile o cer”. Doamna Cristea a refuzat să ne spună dacă a apelat la senatorul Voicu pentru a câştiga procesul.
Judecătorul Buzoianu: „Intenţiile magistratului se pot observa din motivele amânării”
Magistratul Irina Cristache, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Târgovişte, susţine că nu ne poate explica motivele pentru care dosarul Ioanei Cristea nu a trecut de prima instanţă în doi ani şi jumătate, deoarece s-au dat 35 de amânări. „Nu am ce să vă spun despre dosar, pentru că nu-l cunosc. Nu ştiu nici un Voicu, nu ştiu nimic despre stenograme, nu mă uit la televizor, pentru că am foarte multe dosare în lucru”, ne-a declarat judecătorul Cristache.
Simona Buzoianu, pur-tă-toare de cuvânt la Curtea de Apel Ploieşti, pe raza căreia se află Judecătoria Târgovişte, ne-a declarat că, „ dacă există indiciile unor abateri disciplinare, Consiliul Superior al Magistraturii se poate autosesiza şi poate demara verificări. Se pot observa intenţiile magistra-tului din motivele pentru care dă amânările”.