5 C
București
sâmbătă, 18 ianuarie 2025
AcasăSpecialTânăr mort după o şedinţă de terapie. Salvarea chemată după două ore....

Tânăr mort după o şedinţă de terapie. Salvarea chemată după două ore. Ancheta, la secret

UPDATE 1. Inspectorul Iancu, cel care a înregistrat declaraţiile fratelui victimei în ziua tragediei, ne-a precizat că dosarul se află la Biroul de Investigaţii Criminale de la Poliţia Municipiului Piteşti.

UPDATE. Reprezentanţii clinicii Doctor Irimia din Piteşti unde a avut loc tragedia ne-au precizat că medicul Ramona Herişanu nu mai lucrează la clinică.

Un tânăr de 32 de ani a murit în timpul unei şedinţe de terapie. Familia tânărului spune că moartea acestuia este suspectă, iar despre investigaţiile  poliţiei declanşate în urma acestui deces nu au reuşit să afle nici un detaliu. Alin George Niţescu urma de un an şi jumătate un tratament pshiatric la cabinetul psihiatrei Ramona Herişanu, aflat în clinica particulară „Dr. Irimia”  din Piteşti. Tratamentul consta, în principal, în administrarea unei injecţii care conţinea medicamentul ZypAdhera.  La început, tratamentele cu  injecţia respectivă i-au fost administrate o dată la două săptămâni, apoi o dată la tei săptămâni, iar în final o dată pe lună.

S-au ignorat efectele secundare?

“Am remarcat că în urma acestor supradoze, fiul meu dormea 24 de ore în prima zi când se efectua injecţia, iar în timpul primelor două săptămâni de după injecţie, dormea mai mult ca de obicei, revenindu-şi la normal în ultimele două săptămâni ale lunii. Deşi i-am adus acest fapt la cunoştinţa medicului Herişanu Ramona de mai multe ori, fie eu, fie soţia, dânsa ne-a precizat că acesta este comportamentul normal şi că nu avem de ce să ne facem griji”, scrie Viorel Niţescu, tatăl tânărului decedat, într-o scrisoare adresată Colegiului medicilor dar şi ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

El indică posibilitatea ca doctoriţa Ramona Herişanu să nu fi fost atentă la efectele secundare ale substanţei injectate. “Pe prospectul acestui medicament scria că în cazul în care injecţia era făcută prea aproape de vasele de sânge iar substanţa intra în circuitul sanguin prea repede sau în cantităţi prea mari, pacientul putea avea stări fie de somnoloneţă, fie de agitaţie”, ne-a precizat Doru Niţescu, care şi-a însoţit fratele la cabinetul medical în ziua respectivă.

“Chestiunea mă lasă rece”

Doru Niţescu crede că aceasta a fost greşeala făcută de medic în cazul fratelui său. “Imediat după administrarea injecţiei, fratele meu a făcut tensiune foarte mare şi a adormit. În loc să cheme de urgenţă salvarea, medicul  l-a forţat să bea 1,5 litri de apă şi i-a administrat alte injectii şi perfuzii. A urmat o prioadă în care fratele meu a avut convulsii şi o stare apropiată de delir, vorbind aproape în continuu şi fiind cuprins de o stare de sughiţ. Dr. Herişanu a încercat să îi pună la braţ o perfuzie, dar datorită stării de agitaţie această procedură nu a reuşit.  Atunci a hotărât administrarea unei injecţii cu Diazepam. În final a adormit şi a intrat în comă vomitând în somn suc gastric. Abia, după două ore de agonie, alarmată de posibilitatea ca sucul gastric să fie inhalat,  medicul psihiatru a chemat ambulanţa şi fără să-l însoteasca l-a expediat la Spitalul Judeţean Pitreşti unde medicii nu au mai avut ce-i face şi l-au declarat decedat a doua zi la orele 14.05”, explică Doru Niţescu.

Fratele victimei, Doru Niţescu, care este şi prorectorul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, a fost chemat la poliţie pentru a da declaraţii.  Însă până azi, familia victimei nu a reuşit să afle alte amănunte legate de stadiul anchetei. Poliţistul care se ocupa de caz a declarat membrilor familiei că ancheta poate dura foarte mult, chiar şi un an, deoarece poliţia nu  dispune de 900 de lei, sumă necesară pentru plata laboratorului unde trebuia să se facă examenul toxicologic. Atunci când familia şi-a arătat disponibilitatea de a plăti examenul de laborator, poliţistul a declarat sec: “chestiunea aceasta mă lasă rece”.

Am încercat să o contactăm pe medicul Ramona Herişanu pe numărul de mobil avut în urmă cu două luni dar acesta nu mai era valabil.

(Vom reveni cu amănunte)

Cele mai citite

Danemarca: Secretul unei țări unde angajații nu ar renunța la muncă nici dacă ar câștiga la loto

Danemarca este printre primele cinci țări la nivel mondial în ceea ce privește echilibrul între viața personală și muncă, un factor cheie care contribuie...

Încetarea focului în Fâșia Gaza intră în vigoare duminică: Acord mediat de SUA, Qatar și Egipt

Acordul de încetare a focului în Fâșia Gaza va intra în vigoare duminică, 19 ianuarie, la ora 06:30 GMT (08:30, ora locală), conform anunțului...

Danemarca: Secretul unei țări unde angajații nu ar renunța la muncă nici dacă ar câștiga la loto

Danemarca este printre primele cinci țări la nivel mondial în ceea ce privește echilibrul între viața personală și muncă, un factor cheie care contribuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă