16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialProcesul lui Tiriac Jr., amanat pana in septembrie

Procesul lui Tiriac Jr., amanat pana in septembrie

Instanta Tribunalului Bucuresti a amanat, marti, pentru 19 septembrie, discutiile in dosarul lui Ion Alexandru Tiriac, audierea lui Tyagi Shailendra fiind si ea amanata, indianul fiind plecat din tara, informeaza Mediafax.

Avocatul indianului a declarat ca Tyagi a fost expulzat si ca, pana la termenul din 19 septembrie, va propune la dispozitia instantei documentele privind plecarea din tara a clientului sau.

In martie 2006, Curtea de Apel Bucuresti a admis apelul Parchetului in dosarul privindu-l pe Ion Alexandru Tiriac si a dispus retrimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Bucuresti.

In acest dosar, in care Ion Alexandru Tiriac a fost achitat, magistratii au admis apelul Parchetului, au dispus desfiintarea hotararii de fond si au retrimis cauza spre rejudecare la tribunal.

In toamna anului trecut, reprezentantul Ministerului Public a ridicat problema conexarii dosarului acestuia cu cel cunoscut sub numele "Cocaina saracilor". Timp de cateva luni, dosarul lui Tiriac junior a fost amanat, cele doua sectii penale ale Tribunalului Bucuresti disputandu-si competenta. In final, la sfarsitul lunii februarie, instanta a hotarat judecarea separata a celor doua dosare.

In acest caz, printre primii inculpati a fost Mircea Robert Sandu, el fiind acuzat ca a facut parte dintr-o retea de traficanti de droguri care actiona in Bucuresti si Constanta, noua dintre membri fiind si arestati pentru trafic ilicit de droguri de mare risc. Eugen Radu Nastase, Bogdan Albu, Mihail Iotta, Bogdan Alexandru Ionescu, Razvan Dimitriu, Ion Radu, Ionut Stoica, Radu Arhip si Radu Padurean au fost trimisi in judecata anterior, fiind prinsi in urma unei cercetari care a durat aproximativ doi ani. Ei au fost eliberati in august 2005. Dosarul celor noua se rejudeca, tot la Tribunalul Bucuresti, dupa ce, in prima faza a procesului, primisera pedepse cu inchisoarea de la doi ani si jumatate la zece ani.

Prin rechizitoriul 117/P/2002 al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), procurorii au dispus disjungerea, din dosarul privindu-i pe cei noua, a faptelor lui Mircea Robert Sandu (condamnat la trei ani de detentie, el a parasit inchisoarea in luna aprilie) si ale lui Tyagi Shailendra (condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei).

Totodata, intr-un alt dosar (constituit dupa separarea faptelor), procurorii au stabilit ca, in vara anului 2000, Ion Alexandru Tiriac ar fi tolerat consumul ilicit de cocaina in apartamentul inchiriat in Hotelul President din Mangalia, iar ulterior, impreuna cu cetateanul indian Tyagi Shailendra, ar fi detinut cocaina in vederea consumului, fiecare avand propria doza.

Prin acelasi rechizitoriu, procurorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala pentru trafic de droguri in cazul lui Ion Alexandru Tiriac, iar in ce ii priveste pe Elena Criganuta (Ileana Lazariuc), Ioana Velicu si Marius Mihai Marian, pentru detinere de droguri in vederea consumului.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Drăgușin, criticat după meciul din Carabao Cup! Tottenham a învins dramatic pe Coventry

Deși Tottenham a reușit să întoarcă scorul și să se califice în optimile Carabao Cup, prestația fundașului Radu Drăgușin a fost criticată dur de...
Ultima oră
Pe aceeași temă