Convocata cu scopul declarat de a aduce amendamente la Legea taximetriei, Adunarea Generala Extraordinara a Asociatiei Nationale a Patronatului Operatorilor de Taxi (ANPOT), care a avut loc la finele saptamanii trecute, s-a transformat intr-un imens scandal cu note de rafuieli personale intre membrii conducerii.
Presedintele ANPOT, Remus Nedelcu, patronul societatii bucurestene Tess, a trimis mai multe convocari membrilor asociatiei pentru ca acestia sa se prezinte la Timisul de Jos, judetul Brasov, in vederea discutarii legislatiei in domeniu. De la bun inceput, atat faptul ca nu au fost invitati toti membrii, cat si locul ales, un hotel in paragina din statiunea cu pricina, au ridicat suspiciuni. Si mai curios a parut faptul ca la intrunirea cu pricina nu a fost prezent nici un patron din Brasov, oras aflat la cativa kilometri departare. Pe de alta parte, unor patroni nu li s-a permis accesul in sala, spunandu-li-se acest lucru de catre doi „oameni de ordine” instalati la intrare.
Decizii bizare
Odata inceputa sedinta, scopul ei initial a fost repede uitat, cei prezenti votand, la propunerea lui Nedelcu, excluderea din asociatie tocmai a presedintelui fondator, Iacob Stefan Palade, presedintele Federatiei Solidaritatea Sindicatelor Soferilor. Singurul care s-a ridicat in apararea lui Palade a fost patronul societatii bucurestene Taxi 2000, Robert Meghesi, caruia i s-a pus in vedere sa paraseasca sala.
O alta decizie cel putin bizara a reuniunii a fost aceea de a-l desemna pe un taximetrist independent din Otopeni, Constantin Titu, ca persoana insarcinata cu organizarea Filialei Bucuresti. Aceasta in conditiile in care din asociatie fac parte patronii mai multor societati mari de taxi din Capitala.
Se va ajunge in instanta
Cei dati afara din sala au anuntat ca vor contesta in instanta legalitatea adunarii. „Aceasta reuniune a fost nestatutara si ilegala. Remus Nedelcu si-a luat opt membri din tara care voteaza pentru toata lumea”, ne-a declarat Meghesi. Punctul sau de vedere a fost sustinut si de alti patroni bucuresteni, dar si din Cluj-Napoca sau Arges.
Nedelcu a refuzat sa faca orice fel de declaratii, indrumandu-ne spre un purtator de cuvant desemnat ad-hoc, Florin Mihalcea, asociat unic al firmei Genau. Acesta a declarat ca adunarea a fost perfect legala, sustinand ca in sala au fost prezenti reprezentantii a 21 de filiale din totalul de 33. Scandalul are toate sansele sa reizbucneasca astazi la Pitesti, unde este convocata o noua reuniune.