16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialJudecarea lui Genica Boerica & Comp. amanata pe 23 august

Judecarea lui Genica Boerica & Comp. amanata pe 23 august

Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat joi, pentru 23 august a.c., dezbaterile in dosarul in care omul de afaceri craiovean Genica Boerica este judecat in libertate, alaturi de alte 11 persoane, pentru savarsirea unor infractiuni de natura economica, in special returnari ilegale de TVA, informeaza Rompres.

Instanta a amanat procesul din cauza lipsei de proceduri cu unul dintre inculpatii de origine araba, Nail Abdel Mjid A Al Switi.

Tot acum, alti patru inculpati, Mohamad Kamel Abdrabbo Ahmed Nassar, Abdou Mosaad El Araby, Bassem Ahmed Haji Ahassan Ayyoub si Nashat Hussein El Khouly, au solicitat instantei inlocuirea masurii de a nu parasi localitatea cu cea de a nu parasi tara. Ei au mai cerut ca, in cazul respingerii acestei solicitari, sa li se dea voie sa paraseasca Bucurestiul, pe o perioada de 30 de zile, pentru a-si petrece concediul pe litoral.

Potrivit anchetatorilor, Genica Boerica, Elena Popa si Florentin Sargarodschi – cu sprijinul unor egipteni, iordanieni, iranieni si palestinieni – au obtinut in mod ilegal, prin uz de fals, de la Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Dolj, suma de 290 de miliarde lei vechi ca TVA rambursat, pentru 13 societati comerciale.
De asemenea, printre acuzatiile aduse lui Genica Boerica s-au numarat nerespectarea regimului armelor si munitiilor si violarea de domiciliu.

Boerica a fost arestat preventiv pe 4 octombrie 2004 si eliberat la sfarsitul lunii august 2006, impreuna cu doi complici ai sai – Elena Popa si Florentin Sargarodschi – printr-o decizie a Tribunalului Bucuresti. In noiembrie 2005, Genica Boerica a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la opt ani de inchisoare si patru ani suspendarea unor drepturi dupa executarea pedepsei. Insa, la judecarea recursului, Curtea de Apel Bucuresti a trimis dosarul spre rejudecare la Tribunalul Bucuresti.

Genica Boerica, Elena Popa si Florentin Sargarodschi au interdictie de a parasi localitatea.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă