3.8 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025
AcasăSpecialDe ce s-a întâlnit Mona Pivniceru cu Mariana Alexandrescu în maşina familiei...

De ce s-a întâlnit Mona Pivniceru cu Mariana Alexandrescu în maşina familiei lui Adrian Nastase, aflat în închisoare

La sfârşitul săptămânii trecute, a apărut în presă o fotografie care o prezenta pe Mona Pivniceru în timp ce se urca în maşina condusă de Andrei Năstase, fiul fostului premier aflat în prezent în închisoare pentru corupţie. Judecătoarea era însoţită de Mariana Alexandrescu, fostă consilieră a lui Năstase. Inainte de a o prelua pe Mona Pivniceru ȋn maşina familiei Năstase, Mariana Alexandrescu fusese ȋn vizită acasă la  Dana Năstase, soţia ex-premierului, după cum singură a declarat presei. În ziua de 14 august, eu, care sunt în relaţii foarte bune de ani de zile cu Adrian şi Dana Nastase, am făcut o vizită Danei Nastase, care a vrut să mă vadă şi să-mi spună „La mulţi ani!” cu o zi ȋnainte de Sfânta Maria. Am plecat la familia Năstase cu un taxi, iar când să plec, Dana Nastase mi-a spus că îmi dă ea maşina să mă ducă acasă (…) s-a confesat presei Mariana Alexandrescu. Cu această maşină pusă la dispoziţie de Dana Năstase , fostul consilier de stat pe probleme juridice Mariana Alexandrescu s-a dus să o ia pe Mona Pivniceru pentru a merge   „să servească o felie de tort” de Sf. Maria.

Citeşte şi Mona Pivniceru, propusă la Justiţie, a fost FOTOGRAFIATĂ în maşina lui ANDREI NĂSTASE. Magistratul a spus că RENUNŢĂ la funcţia de ministru, dar s-a RĂZGÂNDIT. Vezi reacţia CSM

Surse USL spun însă că  Dana Năstase ar fi chemat­-o la ea acasă  pe Mariana Alexandrescu  pentru a-i da o notă de fundamentare care să fie folosită pentru  graţierea soţului ei. Apoi, Mariana Alexandrescu ar fi transmis, la rându-i, această notă Monei Pivniceru. Momentul urcării Monei Pivniceru ȋn maşina familiei Năstase a fost  surprins de paparazzi , iar fotografiile au apărut ȋn presă.

Interdicţiile unui magistrat

Precizăm că potrivit regulamentelor, un magistrat nu are voie să frecventeze medii infracţionale.  Dacă este prins magistratul poate fi sancţionat chiar cu eliminarea din magistratură.

Citeşte şi Procurorii au interceptări cu Mona Pivniceru din care ar rezulta planul de subordonare a justiţiei

Mona Pivniceru este judecător la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi reprezentant (acum demisionar) ȋn Consiliul Superior al Magistraturii al judecătorilor din cadrul acestei instanţe.  Conduita ei ar trebui să fie model pentru ceilalţi magistraţi. Reamintim că potrivit planului USL, Mona Pivniceru  va fi numită ministru al Justiţiei miercuri, ȋn cazul ȋn care până atunci  va obţine  avizul  de detaşare de la CSM.

Urgenţele de pe agenda viitorului ministru al Justiţiei

Surse USL spun că ȋntre urgenţele care figurează pe agenda viitorului ministru, cel mai probabil ( pana acum)  Mona Pivniceru,  figurează: schimbarea procurorului general al României, Laura Codruţa Koveşi şi a procurorului şef al DNA, Daniel Morar; intocmirea documentaţiei pentru propunerea de  graţiere a  fostului  premier Adrian Nastase de către presedintele interimar Crin Antonescu.

După rezolvarea acestor urgenţe ar urma punerea ȋn aplicare a strategiei de revocare a actualelor conduceri ale CSM, Inaltei Curţi şi de revocare a unor judecători de la Curtea Constitutionala.

Citeşte şi Ponta, despre imaginile cu Pivniceru: Cum i s-a scos imediat o poză când trebuia să fie în Guvern!

In paralel , procurorii subordonaţi vor  cere instanţelor de judecată retrimiterea la DNA  sau la Parchetul General a dosarelor penale care ȋi vizează pe membrii USL şi pe acoliţii lor, cu motivarea „completarea cercetarilor”.

 După returnarea dosarelor, acestea vor fi ȋnchise . Aceeasi strategie a fost aplicată cu succes  şi ȋn precedenta  guvernare  PSD din perioada 2001-2004, când premier a fost Adrian Nătase, iar preşedinte- Ion Iliescu.

Cine este Mariana Alexandrescu

Citeşte şi Monica Macovei: Mona Pivniceru nu mai poate fi propunerea pentru Ministerul Justiţiei

Surse din cadrul Ministerului Justiţiei spun că până ȋn 1990 Mariana Alexandrescu a fost avocată. După ’90 , ea a fost numită judecător la Judecătoria Sectorului 5 al Capitalei, unde s-a ȋmprietenit cu judecătoarea Viorica Costiniu, membru fondator al Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR).

În perioada 1993-1994, Mariana Alexandrescu a primit un  post ȋn cadrul Ministerului Justiţiei, fiind  promovată pe funcţia de director. Cât timp a lucrat ȋn minister,  s-a familiarizat cu birocraţia obligatorie pentru obţinerea graţierii.

In 2003, Mariana Alexandrescu  a fost avansată consilier de stat pe probleme juridice la cabinetul premierului Adrian Năstase.  Mariana Alexandrescu a cunoscut-o pe Mona Pivniceru prin vechea ei  prietena ei Viorica Costiniu.

Citeşte şi Mariana Alexandrescu, despre imaginile cu Mona Pivniceru în maşina lui Andrei Năstase: „Dana Năstase mi-a dat maşina cu şoferul”

Cum s-a lansat Mona Pivniceru

Pivniceru şi Costiniu s-au cunoscut  în cadrul  Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR). Pe atunci, Viorica Costiniu era preşedinte AMR, iar Mona Pivniceru era judecător la Iaşi. După declanşarea  scandalului arestării pentru corupţie a senatorului PSD Cătălin Voicu şi a judecătorului (şef de sectie la Inalta Curte) Florin Costiniu, soţul Vioricăi Costiniu, conducerea AMR a fost preluată de Mona Pivniceru, iar prietena ei a rămas preşedinte onorific.

Acesta a fost momentul în care Mona Pivniceru a devenit vizibilă în spaţiul public.

Din  calitatea de presedinte executiv al AMR, Mona Pivniceru a cerut CSM sa apere reputatia judecatorului Florin Costiniu. Dupa incatusarea acestuia, a renuntat la cerere. Dupa ce a fost promovata la Inalta Curte, Mona Pivniceru a participat la alegeri pentru CSM si a castigat. Din acel moment , pe langa vizibilitate publica, Mona Pivniceru a primit si putere de decizie asupra carierei magistratilor din Romania. Reamintim ca, in calitate de membru CSM, Mona Pivniceru l-a aparat si pe Adrian Nastase , sustinand  ca dosarul „Trofeul Calitatii”, in care a fost condamnat  ex-premierul, este „un dosar politic” si chiar ar fi  cerut – spun surse CSM-  pedepsirea judecatorilor de la instanta de fond, care au  motivat  condamnarea la inchisoare cu executare.

Cele mai citite

Consumul de suplimente alimentare, un obicei al românilor: 90% le folosesc constant

Peste 90% dintre români declară că utilizează suplimente alimentare în mod constant, a afirmat consilierul prezidențial Diana Păun, în cadrul celei de-a X-a ediții...

Percheziții DNA la primăria Sinaia și la domiciliul primarului Vlad Oprea

Ancheta se concentrează pe suspiciuni de luare de mită, abuz în serviciu și trafic de influență Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat, miercuri, percheziții...

Sindicaliștii Metrorex protestează în fața Guvernului

Sindicaliștii solicită creșterea salariilor și finanțarea adecvată a companiilor Metrorex Uniunea Sindicatul Liber din Metrou organizează miercuri, de la ora 14:30, un protest în fața...
Ultima oră
Pe aceeași temă