20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialClanul "Stoaca" se alatura "Sportivilor"

Clanul „Stoaca” se alatura „Sportivilor”

Magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandate de arestare pentru un economist al Primariei Capitalei si pentru un expert guvernamental implicati in afacerile ilegale ale grupului interlop Rosca.
Inculpatele Chiulavu Simona, expert economist la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de pe langa Cancelaria primului ministru, si Cucos Madalina Constanta, inspector superior economist in cadrul Directiei de Inspectie si Control din Primaria Generala a Capitalei, sunt acuzate ca au apelat la sprijinul structurilor de crima organizata in vederea solutionarii unor litigii de natura civila.

Cucoanele de la Primarie si Guvern

Concret, in perioada decembrie 2005-ianuarie 2006, Ciulavu Simona a incercat in mai multe randuri, prin amenintari cu violenta, sa determine trei persoane sa renunte la exploatarea unei linii de maxi-taxi, in scopul obtinerii pentru sine a foloaselor ce le presupune activitatea de transport de persoane.
Deoarece persoanele vatamate nu au cedat presiunilor, Chiulavu Simona, impreuna cu Cucos Madalina Constanta, a apelat la gruparea Rosca, cerandu-i sa determine persoanele respective sa se conformeze solicitarii initiale. Cele doua au platit, iar membrii gruparii au aplicat „o corectie fizica” uneia dintre partile vatamate, care a stat cateva zile in spital.
Tribunalul Bucuresti a emis ieri mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru toate cele 12 persoane inculpate pentru fapte de crima organizata, dintre care doua in lipsa – Palanita Stelian si Greci Ionut.

„Stoaca” il urmeaza pe Mustata

Anchetatorii au mai retinut, sub acuzatia de apartenenta la un grup de crima organizata si santaj, pe Belu Adrian Alexandru, zis „Adrian Cereale”, Neacsu Daniel, zis „Dan Cioara”, Iordache Emil Gabriel, zis „Gabi Cioara”, Voinea Marius, zis „Marius a' lui Stoaca”, si Alexandrescu Corina Gabriela. Pentru savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate si santaj au fost arestati preventiv Mitrea George, Paraschiv Paul si Gheorghe Florian. Din materialul probator al procurorilor s-a stabilit ca gruparea a fost initiata de persoane care s-au aflat in anturajul retelei infractionale conduse de fratii Balint, asa-numitul „clan al Camatarilor”, retinuti in urma cu doi ani. Persoanele retinute de DIICOT aveau ca scop comiterea de infractiuni specifice criminalitatii organizate, de exemplu recuperarea de datorii reale sau presupuse, santaje sub forma taxelor de protectie, tentative de omor, talharii, vatamari corporale „la comanda”.
Retinutii de ieri au legaturi cu alte 14 persoane, arestate in 23 martie. Printre acestea figura si seful galeriei steliste, Gheorghe Mustata. O multime de cunoscuti si rude ale celor zece inculpati au asteptat cu sufletul la gura verdictul judecatorilor. Imbracati in haine sport si „impodobiti” cu sute de grame de bijuterii din aur, sustinatorilor interlopilor nu le venea sa creada ca li se poate intampla asa ceva. Impresionante forte de ordine au asigurat buna desfasurare a procesului. Totusi, la iesire, nu au lipsit blestemele si inevitabilele imbranceli intre jandarmii „mascati” si familiile celor arestati.

Cele mai citite

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...
Ultima oră
Pe aceeași temă