18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCasa luxoasa dupa un an ca "ales"

Casa luxoasa dupa un an ca „ales”

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a ajuns in doar cativa ani de la statutul de persoana care solicita o locuinta la cel de proprietar de vila. Acest lucru a fost posibil in urma bunei colaborari pe care edilul, fin de cununie al presedintelui Romaniei, Traian Basescu, o are cu actionarii unei firme care activeaza in domeniul constructiilor si instalatiilor.
Nefiind aradean, Falca i-a solicitat Primariei, in mandatul 2000-2004, cand ocupa functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean, o locuinta de serviciu. El si-a terminat mandatul, dar casa nu a primit. Ulterior, dupa casatoria cu fiica presedintelui filialei PD, fostul vicepremier Gheorghe Secu-lici, tanarul cuplu s-a mutat la ultimul etaj al unui bloc tip „Samanta”, din zona Salii Polivalente.
Ajuns primar in anul 2004, Gheorghe Falca a parasit aceasta locuinta, dupa doar un an, ajungand intr-o vila din centrul municipiului Arad. Cei care au mijlocit aceasta tranzactie sunt actionarii SC „Elecon Plus”, apropiati conducerii PD.
Astfel, intre Falca si „Elecon” s-a facut un schimb imobiliar, prin care primarul a renuntat la apar-tamentul de la ultimul etaj si a ajuns sa locuiasca in vila care apartinea firmei de constructii. Specialistii imobiliari sustin ca diferenta de pret dintre apartament si vila este de cel putin 100.000 euro.
Tot in 2005, Mihaela Vasil, sotia unuia dintre asociatii de la „Elecon”, a fost numita director la Casa Judeteana de Pensii. Pana atunci ea a fost consilier local, mandat obtinut pe listele PD. Legaturile dintre primarul Gheorghe Falca si SC „Elecon Plus” sunt cercetate acum de procurori din cadrul Departamentului National Anticoruptie. Anchetatorii sus-pecteaza o tranzactie in defavoarea municipalitatii, prin care firma ar fi castigat cateva milioane de euro, prin cumpararea unui teren de cateva hectare la un pret foarte mic, pe care ulterior l-a vandut contra unei sume mult mai mari, unei societati din Timisoara.
Printre cei care au trecut prin fata procurorilor Anticoruptie s-a numarat si Gheorghe Falca. Acesta sustine insa ca tranzactia s-a facut legal, in conditiile in care „Elecon” a vandut terenul cumparat de la primarie la un pret de trei ori mai mare firmei timisorene. Suma pe care primaria a incasat-o este de 838.944 euro + TVA, iar „Elecon” a vandut aceeasi suprafata cu 2.936.304 euro + TVA. Audierile in acest caz continua.

Cele mai citite

Cum integrăm mobilierul din lemn masiv pentru a crea interioare unice

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă