7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialAgresorul elevei injunghiate la Scoala Centrala a fost prins

Agresorul elevei injunghiate la Scoala Centrala a fost prins

Constantin Groza, infractorul care a injunghiat vineri o adolescenta la Scoala Centrala, a fost prins ieri. Fotografii obscene cu eleva A.I. (minora) au fost trimise pe adresa electronica a liceului. In urma acestor fotografii, politia a luat legatura cu victima si cu parintii acesteia. „Ancheta este finalizata.” Agresorul adolescentei este un criminal periculos, condamnat in trecut pentru ca a omorat un doctor. Barbatul care a injunghiat-o pe eleva de la Scoala Centrala a fost prins ieri in cartierul Ferentari, pe soseaua Salaj.
Vineri, in biroul directorului adjunct al scolii, adolescenta A.I., de 17 ani, a fost injunghiata de fostul iubit. „De la fata locului au fost prelevate probe si vor avea loc audieri de martori. Printre probe nu se regaseste cutitul cu care a fost ranita adolescenta”, a declarat, sambata, Andreea Serbanoiu, procuror-anchetator de la Parchetul Tribunalului Capitalei. Intre victima si autorul injunghierii era o prietenie mai veche, o „relatie usor nefireasca”, eleva parasindu-si chiar domiciliul pentru pentru a sta cu agresorul. „Incidentul a avut loc, se pare, din cauza intentiei fetei de a rupe legatura cu barbatul”, a mai spus procurorul Serbanoiu.

Un film pentru adulti, posibila miza a conflictului

Potrivit magistratului, la Politia Capitalei este in investigatii un caz „cu privire la filme pentru adulti, la care ar fi participat si victima, cu ceva timp in urma”. Ulterior, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei a negat existenta unei astfel de investigatii care sa tina de Politia Bucuresti. „Ancheta despre care vorbeste procurorul Serbanoiu nu este de competenta Politiei Capi-talei. Am discutat chiar astazi cu aceasta si ne-am pus de acord. Nu sunt in masura sa fac trimiteri, insa cazul privind acele fotografii nu este de competenta noastra”, ne-a declarat ieri purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.

Politia paseaza raspunderea

Politia recunoaste ca a primit informatii de la conducerea liceului conform carora pe adresa de mail a institutiei au aparut cateva fotografii ale victimei in ipostaze indecente. „Politistul care supraveghea institutia de invatamant a fost instiintat de conducerea liceului de respectivele fotografii care au sosit pe adresa de internet a liceului. Acesta si-a facut datoria si a purtat o discutie cu victima si cu parintii acesteia”, a mai declarat Christian Ciocan.

„Ancheta este incheiata”

Din punctul de vedere al procurorilor, ancheta privind cazul de la Scoala Centrala era incheiata inca de sambata.
Vineri dimineata, o eleva a Scolii Centrale a fost injunghiata de mai multe ori de prietenul ei, Constantin Groza, un recidivist de 32 de ani. In urma incidentului, adolescenta s-a ales cu taieturi la fata, pe maini si torace. Inspectorul general scolar Gheorghe Alexe a sosit, vineri dupa-amiaza, la Scoala Centrala, pentru a afla de la conducerea unitatii de invatamant cum de a fost posibil ca o eleva sa fie injunghiata in biroul diectorului adjunct al liceului. „Au mai fost inregistrate cazuri de violenta, dar niciodata un astfel de incident nu a avut loc intr-o scoala, ci in afara ei”, a declarat Alexe.


Starea de sanatate a adolescentei este stabila


A.I., eleva in varsta de 17 ani, injunghiata de catre prietenul ei in biroul directoarei adjuncte de la Scoala Centrala, se afla in continuare internata la Sectia de Chirurgie de la Spitalul de Urgenta Floreasca.
Dr. Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al spitalului, a declarat ca evolutia starii sale de sanatate este favorabila.
Ea a suferit o interventie chirurgicala pentru inchiderea leziunii pleurale, pe care a trecut-o cu bine. „Tanara se afla sub supraveghere medicala”, a mai spus dr. Bogdan Oprita.
Ioana Georgescu

Cele mai citite

Casa Albă: Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova

Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova, chiar dacă a "lucrat energic" în acest sens, a reacţionat luni un purtător de...

O lovitură israeliană a vizat suburbiile sudice ale Beirutului

O lovitură israeliană a vizat luni cartierul Ouzai, în suburbiile sudice ale Beirutului, la scurt timp după ce armata israeliană le-a cerut locuitorilor din...

Josep Borrell vede un viitor comun pentru UE și Republica Moldova

Într-o declarație comună, Înaltul Reprezentant Josep Borrell și Comisia Europeană au evidențiat rezultatele pozitive ale alegerilor prezidențiale și ale referendumului constituțional din Republica Moldova,...
Ultima oră
Pe aceeași temă