12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieTransportatorii vor ca Guvernul să publice condiţiile de restituire a supraaccizei la...

Transportatorii vor ca Guvernul să publice condiţiile de restituire a supraaccizei la carburanţi

UNTRR a avut în 5 septembrie 2017 o întâlnire cu fostul premier Mihai Tudose, pe tema impactului majorării accizei la carburanţi şi soluţii posibile de recuperare a acesteia pentru transportatorii rutieri.

În 05 octombrie 2017, a avut loc o nouă întâlnire la sediul Guvernului pentru a se analiza impactul creşterii accizei şi a preţului petrolului asupra preţului motorinei, prin analiza comparativă a preţurilor de la finalul lunii august (29 august) şi începutul lunii octombrie (3 octombrie).

”Având în vedere că majorarea accizei a avut un impact semnificativ în creşterea preţurilor la carburanţi, Guvernul a confirmat deschiderea ca o parte din supraacciza la carburanţi să fie rambursată transportatorilor rutieri”, se arată în comunicat.

În acest sens, s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanţi ai UNTRR, Ministerului Finanţelor, Ministerului Transporturilor, Autorităţii Rutiere Române (ARR) şi Consiliului Concurenţei pentru elaborarea unei noi scheme de rambursare a supraaccizei pentru transportatorii rutieri.

În 28 decembrie 2017, a fost semnat un memorandum cu tema ”continuarea aplicării schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 537/2014 privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentând diferenţa dintre nivelul standard al accizelor şi nivelul accizelor diferenţiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor”, potrivit UNTRR.

Totodată, UNTRR a subliniat că, începând cu luna ianuarie 2018, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, cu sprijinul prim-ministrului, Viorica Dăncilă, au continuat demersul precedent, de modificare a Codului Fiscal şi elaborare a unui act normativ cu privire la recuperarea accizei la motorină pentru firmele de transport rutier.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă