6.7 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăEconomieKRUK Romania: Pareri despre educatia financiara a tinerilor

KRUK Romania: Pareri despre educatia financiara a tinerilor

Potrivit specialistilor KRUK Romania, „educatia financiara a tinerilor e esentiala in dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor de gestionare a veniturilor – in special a cheltuielilor si datoriilor – dar si in dezvoltarea unei atitudini responsabile fata de planificarea finantelor proprii”.

Din fericire, in prezent incep sa apara in domeniul dezvoltarii personale tot mai multi traineri care ofera celor interesati cursuri valoroase de educatie financiara.

Mai mult decat atat, exista mai ales in unitatile scolare private, o tendinta tot mai accentuata de a oferi tinerei generatii instrumente utile, din acest domeniu, care sa ii ajute eficient in anii ce vin.

Importanta incurajarii celor tineri

Cu siguranta, printre acesti tineri se afla si unii care viseaza sa ajunga antreprenori. Iar incurajarea acestor tineri in ascensiunea profesionala face o societate mai puternica si mai sustenabila din punct de vedere economic. Cu atat mai mult una dintre misiunile importante ale celor de la KRUK Romania este de a le oferi celor tineri cunostintele necesare, pentru a putea avea o viata fara datorii. Parerile specialistilor de la KRUK Romania in acest sens sunt intemeiate, specificandu-se ca motivele pentru care tinerii pot ajunge in datorii pot fi foarte diferite. De aceea trebuie sa le fie indreptati pasii tinerilor de pe acum, pe calea a tot ce inseamna economisire si o buna educatie financiara.

De ce trebuie tinerii sa inceapa sa economiseasca din timp? Deoarece acest lucru inseamna si a invata despre bani, economisire, crearea unor mijloace de trai, castigarea de locuri de munca si, de ce nu, a deveni antreprenor. „Educatia financiara este o cauza nobila care ar trebui sa fie imbratisata de toti, problema economisirii fiind una importanta la nivel mondial”, ne spun specialistii KRUK Romania. Economisirea ajuta si la construirea de capital pentru investitii, ceea ce permite obtinerea de venituri, atingerea obiectivelor financiare personale, un trai de succes si libertate financiara in viitor.

 

Cultura economisirii trebuie sa faca parte din valorile pe care le invata copiii, inca de la varste mici

Educatia financiara a tinerilor este o tinta laudabila, dar are nevoie de monitorizare atenta, pana la atingerea scopului. Este nevoie ca toate partile interesate sa joace un rol – de la institutii guvernamentale si financiare pana la scoli si parinti, toata lumea are un rol important in acest efort.

„Copiii si tinerii ar trebui sa inteleaga ca nu trebuie sa astepte pana cand vor incepe sa obtina un venit regulat sau periodic pentru a incepe sa economiseasca. Intreaga idee este sa inveti sa fii cumpatat astazi, pentru a crea fundamentul capitalului in viitor”, este doar una dintre parerile KRUK Romania in acest sens. Nu conteaza cat economisesti. Pot fi economisiti chiar si banii de buzunar sau micile cadouri, in bani, primite de la cei dragi. Ceea ce conteaza este sa faci acest lucru. Cultura economiilor trebuie sa faca parte din valorile pe care le invata copiii, pe masura ce cresc. Daca cineva alege sa mearga pe acest drum in mod inteligent, ar trebui sa mearga pana la capat.

Tinerii ar trebui sa se obisnuiasca sa economiseasca acum, pentru ca exista mari temeri referitor la cum va arata viitorul, potrivit multor analisti. Tinerii care isi economisesc jumatate sau mai mult din venituri au instaurat, daca nu o moda in sine, cel putin o forma de comportament puternic mediatizata. Ideea este foarte simpla: chiar si cine are castiguri relativ modeste, poate reusi sa economiseasca o proportie considerabila din aceste venituri.

Programe de responsabilitate

In cei peste 12 ani de prezenta pe piata din Romania, KRUK Romania a dezvoltat si implementat programe de responsabilitate sociala a caror menire a fost imbunatatirea cunostintelor financiare ale romanilor si informarea clientilor cu privire la solutiile pe care le au pentru problemele lor financiare.

Cercetarile sociologice dezvoltate in fiecare an, impreuna cu institutii de cercetare specializate, au avut ca scop mai buna intelegere a atitudinilor, emotiilor si obiceiurilor pe care le au romanii in general, dar in special tinerii, in legatura cu banii si datoriile, precum si cu privire la evaluarea nivelului de cunostinte financiare al acestora.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Regula U21, mai eficientă ca niciodată. Premieră absolută în Superliga după 8 ani de la implementare

Pentru prima dată de la introducerea regulii U21 în 2016, fiecare etapă din Superliga României a sezonului 2024/2025 a înregistrat cel puțin un marcator...

Ilfovul interzice tăierile comerciale de păduri: Plan de management și centuri verzi pentru viitor

Într-o decizie istorică, tăierile de păduri în scop comercial vor fi interzise în județul Ilfov, marcând o etapă importantă pentru conservarea mediului. Consiliul Județean...
00:02:13

VIDEO. Președinta pro-europeană Maia Sandu a depus jurământul pentru al doilea mandat în Republica Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a depus jurământul pentru un al doilea mandat, salutând alegerea pro-europeană făcută de cetățeni „în ciuda presiunilor”, după un...
Ultima oră
Pe aceeași temă