Peste 9,3 miliarde de euro sunt puse la bătaie pentru proiectele care vizează agricultura şi dezvoltarea rurală, pe noul cadru financiar 2014-2020. Însă, Uniunea Europeană ne dă, dar nu ne bagă şi în traistă. Cu alte cuvinte, vor obţine granturi doar acele proiecte care vor primi aprobarea autorităţilor naţionale, care se ocupă cu gestionarea acestor bani.
Cea de a doua ediție a suplimentului RL Fonduri Europene prezintă în detaliu care sunt tipurile de proiecte ce pot obţine finanţare europeană, actele necesare şi când se pot depune cererile de finanţare, conform calendarului estimativ anunţat de Ministerul Agriculturii. De asemenea, în cadrul ghidului veţi găsi sfaturi de la consultanţi, dar şi de la băncile care pot cofinanţa astfel de proiecte. Pe scurt, specialiştii au explicat pentru cititorii ziarului cum trebuie să procedeze şi ce trebuie evite să facă cei ce vor să-şi dezvolte afacerea cu fonduri nerambursabile.
Din sumar:
Ce se modifică în procedurile de accesare a fondurilor pentru agricultură – interviu cu Andras Zsolt Szakal, directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).
Tot ce trebuie să știi dacă ai nevoie de un împrumut bancar pentru proiectul tău – interviu cu Loredana Răuțu, șef al Departamentului Programe de Finanțare în cadrul BCR
Descărcați suplimentul Rl Agricultura dă roade cu granturi europene din galeria foto de mai sus.