Se reduce numărul de contribuții sociale

de Iulian Budușan , 08 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 15:09, 08 noiembrie 2017
Se reduce numărul de contribuții sociale

Noile modificări aduse Codului fiscal vizează și reducerea numărului de contribuții sociale de la nouă la trei, respectiv CAS, CASS și contribuția asiguratorie pentru muncă, a anunțat ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa.

"Ordonanța vizează reducerea numărului de contribuții sociale de la nouă contribuții, cât sunt în prezent, la trei contribuții, rămânând doar CAS, CASS și contribuția asiguratorie pentru muncă. Indiscutabil că această măsură va reduce birocrația din punct de vedere fiscal și e o măsură care simplifică foarte mult elementul de administrare fiscală și va reduce, totodată, costurile efectuate de angajator", a declarat Ionuț Mișa în deschiderea ședinței de guvern, în care a prezentat modificările aduse Codului fiscal.

Ministrul Finanțelor Publice a prezentat, ca pe o altă "măsură benefică" pentru salariați, "majorarea nivelului salariului lunar brut în funcție de care se acordă deducerea personală".

"Crește de la 1.500 de lei, în prezent, la 1.950 de lei, în viitor, limita până la care deducerile se acordă în sumă fixă în funcție de numărul persoanelor aflate în întreținere. De asemenea, de la 3.000 de lei, în prezent, e o creștere la 3.600 de lei în viitor, reprezentând limita maximă până la care deducerile se acordă în mod degresiv. Măsura este luată pentru a veni în sprijinul salariaților care realizează venituri mici în prezent și o formă de ajutor a acestora, având în vedere că o anumită sumă din veniturile de natură salarială se scade din baza impozabilă. Se acordă în baza acestei măsuri deduceri pentru persoanele care nu au persoane în întreținere, și aici e vorba de o deducere de 510 lei, dar, de asemenea, pentru persoanele care au persoane în întreținere se acordă deduceri care pornesc de la 670 de lei până la 1.340 de lei, în funcție de numărul de persoane aflate în întreținere", a explicat Mișa.

Ministrul a adăugat că măsura "micșorează povara fiscală asupra forței de muncă, favorizând ocuparea forței de muncă și contribuind la creșterea angajării cu forme legale".

Comentarii

  • lUANA

    08 noiembrie 2017 17:57

    MI-A PLACUT CUM A CITIT DOMNUL MINISTRU MISA DE PE FOI SI DE PE RETROPROIECTOR..VIDEOPROIECTOR...PROMPTER SAU CE O FI FOST ALA...UITE CA AVEM UN CANDIDAT PSD LA PRESEDENTIA ROMANIEI LA URMATOARELE ALEGERI IMPOTRIVA SOROSISTULUI DE IOHANNIS!

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design