2.1 C
București
sâmbătă, 28 decembrie 2024
AcasăAlegeri 2016Impozit pe profit sau pe cifra de afaceri?

Impozit pe profit sau pe cifra de afaceri?

Proprietarii de microîntreprinderi cu doi angajați și capital social de cel mult 45.000 de lei nu mai trebuie să pună în balață între cele doua modalități de plată a taxelor la bugetul de stat. Astfel, microîntreprinderile care realizează venituri până la 1.000.000 de euro, cu un capital de cel puţin 45.000 de lei şi au cel puţin doi angajaţi, vor putea opta pentru impozitul pe profit sau pe cifra de afaceri.

Astfel, microîntreprinderile care realizează venituri până la 1.000.000 de euro, cu un capital de cel puţin 45.000 de lei şi au cel puţin doi angajaţi, vor putea opta pentru impozitul pe profit sau pe cifra de afaceri.

„Au fost câteva amendamente făcute pe fond la OUG 79. Este o zonă foarte sensibilă, sub acest plafon, de 1 milion de euro. Cum spunea şi Ministerul de Finanţe, se află marea parte a companiilor, cam 96% din companiile din ţară. Şi, sigur, marea parte a companiilor româneşti. Atunci, am considerat că este corect să opteze companiile pentru una dintre cele două variante: fie impozitul pe profit, fie pe cifra de afaceri şi în anumite condiţii: să aibă un capital social de minim 45.000 de lei şi să aibă minim doi angajaţi. Pentru că, ştim foarte bine, sunt foarte multe companii care nu au niciun angajat declarat, şi prin această măsură scoatem la lumină undeva la 200.000 de locuri de muncă”, a declarat preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Senatului, social-democratul Eugen Teodorovici.

Un alt amendament adoptat de Comisie este reţinerea la sursă a câştigului din jocurile de noroc.

„A fost o propunere venită din ambele părţi, şi cei care sunt în zona jocurilor de noroc, şi cei de la Finanţe, chiar dacă doamna secretar de stat a spus că e nevoie de un punct de vedere de la Ministerul de Finanţe. Este o chestiune mai veche şi care reglează un lucru normal: ca cei care sunt organizatori să facă acele reţineri şi le virează după aceea statului fără să stea Fiscul după fiecare sumă infimă, să-şi pună în lucru şi oamenii, şi maşinile şi tot ce mai au acolo”, a susţinut Teodorovici.

De asemenea, Comisia a mai adoptat un amendament care modifică transpunerea Directivei Europene 1164, care se referă la plafonul de deductibilitate la cheltuielile cu dobândă.

„Un alt amendament a fost legat de transpunerea Directivei Europene 1164, pentru că modul în care ea s-a transpus prin OUG 79 a fost, zic eu, un mod brutal de schimbare în piaţa din România. Niciunul din celelalte state europene cu o economie dezvoltată n-au plafonat atât de jos acest nivel al dobânzilor deductibile. Ceea ce, repet, crea o piedică în calea celor care vor să investească în România”, a mai spus senatorul PSD.

Potrivit amendamentului adoptat, plafonul de deductibilitate la cheltuielile cu dobândă a fost majorat de la 200.000 de euro la 3.000.000 de euro.

Comisia de buget-finanţe a Senatului a dat, miercuri, raport de admitere cu amendamente a proiectului de lege pentru aprobarea OUG79/2017 pentru modificarea Codului Fiscal, raportul fiind adoptat cu şase voturi ”pentru” şi două abţineri.

Cele mai citite

Bătaie ca în ringul de box. Trei jucători eliminați în meciul Phoenix Suns – Dallas Mavericks

Un meci tensionat din NBA, disputat între Phoenix Suns și Dallas Mavericks, s-a transformat într-un haos total după ce trei jucători s-au luat la...

Nicușor Dan anunță noi lucrări în București. Traficul rutier va fi dat peste cap

Primarul general al municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, anunţă că în mod cert pasajele subterane de la Obor şi Lujerului şi podul de la Băneasa,...

Tragedie pentru Endrick! Un membru al familiei, ucis într-un atac armat în Brazilia

Atacantul brazilian Endrick, jucător al echipei Real Madrid, trece printr-un moment dificil după ce o rudă a sa ar fi fost împușcată mortal în...
Ultima oră
Pe aceeași temă