Guvernul amână creșterea salariului minim

de Iulian Budușan , 08 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 14:31, 08 noiembrie 2017
Foto: Arhivă

Guvernul a amânat pentru săptămâna viitoare aprobarea HG care majorează salariul minim, din cauza lipsei unui aviz de la Consiliul Economic şi Social, a anunțat Lia Olguța Vasilescu în cadrul ședinței de Guvern de miercuri.

„Tot într-o primă lectură, săptămâna trecută, am citit HG referitoare la salariul minim pe economie, care va fi prezentat într-o ședință ulterioare, deoarece în acest moment ea se află în transparență decizională pe site-ul Ministerului Muncii și mai trebuie luat avizul CES, dar nu sunt niciun fel de modificări la această HG. De regulă, salariul minim pe economie se stabilește în anul decembrie. (...) Deci, nu este niciun fel de întârziere, trecem prin toate etapele necesare adoptării acestei HG.”, a spus ministrul Muncii, în ședința de Guvern.

Guvernul anunțase că salariul minim brut pe ţară va creşte de la 1.450 de lei la 1.900 de lei începând cu 1 ianuarie 2018. Aceasta, în condițiile în care OUG care urmează să fie adoptată astăzi include și transferul contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, adică ar urma să fie din salariul brut.

Comentarii

  • Eleonora

    08 noiembrie 2017 16:56

    Oportunitate excelenta in anul 2017. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem cunostinte minime utilizare calculator word, pdf, email, internet, seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru detalii trimiteti un mesaj la adresa de email matu.eleonorayahoo.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design