Angajaţii Primăriei Buhuşi vor beneficia de un spor pentru uzura prematură a organismului

de Andra Dumitru , 08 august 2014 - stire actualizata la ora 20:49, 08 august 2014
Angajaţii Primăriei Buhuşi vor beneficia de un spor pentru uzura prematură a organismului

Cei 144 de angajaţi ai Primăriei Buhuşi, judeţul Bacău, vor beneficia, în urma unei hotărâri a Consiliului Local, de un spor de 15 la sută din salariu pentru "uzura prematură a organismului" şi "efort fizic mare, în condiţii nefavorabile de microclimat, zgomot intens sau vibraţii", informează Mediafax.

La propunerea Executivului, Consiliul Local Buhuşi a aprobat acordarea unui spor de 15 la sută din salariu tuturor celor 144 de angajaţi ai Primăriei pentru condiţii periculoase şi vătămătoare de muncă.

Potrivit expunerii de motive prezentată de aparatul de specialitate a primarului, la atribuirea sporului s-a ţinut cont de factori precum "existenţa unor condiţii de activitate care produc uzura prematură a organismului” şi "efort fizic mare, în condiţii nefavorabile de microclimat, zgomot intens sau vibraţii”.

Autorităţile locale din Buhuşi consideră absolut justificat acest spor, în condiţiile în care s-au făcut măsurători pentru determinarea factorilor de risc.

"Ne încadrăm în lege cu acest spor, în condiţiile în care au fost făcute măsurători de către o firmă specializată în domeniu. S-au mai acordat astfel de sporuri prin ţară şi de aceea nu avem de ce ne teme de Curtea de Conturi care, până la urmă, nu este o sperietoare dacă respecţi legea. Mai bine de două treimi dintre angajaţi au salarii derizorii, cuprinse între 675 şi 980 de lei şi este de datoria noastră să-i mai sprijinim cât de cât cu ce putem, cum este acest spor”, a declarat, vineri, primarul oraşului Buhuşi, Ionel Turcea.

Odată cu acordarea sporului de 15 la sută, salariile angajaţilor din Primăria Buhuşi vor creşte, în medie, cu sume cuprinse între 100 şi 150 de lei.

Comentarii

 • sam

  10 august 2014 14:00

  Buhusi este un tirg unde afara de nimic nu se intimpla nimic.cum naiba se uzeaza functionarii de la primarie???

  raspunde comentariului
 • maramuresanu

  09 august 2014 0:45

  Mai buhusenilor,vi se duce ...buha cu asemenea masuri!Nu vedeti ca sunteti cam multi si va calcati pe picioare?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design