Statul respinge bonusurile de la Nuclearelectrica

de Alexandru Ion , 01 august 2014 - stire actualizata la ora 12:55, 01 august 2014
Statul respinge bonusurile de la Nuclearelectrica

Propunerea Fondului Proprietatea pentru acordarea de bonusuri Consiliul de Administraţie şi conducerii executive ale Nuclearelectrica, a fost respinsă de către Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al societății.

Porpunerea de acordare a bonusurilor în funcție de evoluţia titlurilor companiei la bursă s-a aflat pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor, însă Ministerul Economiei - acre deține 81,3% din acţiunile Nuclearelectrica - a respins propunerea.

De asemenea, potrivit Mediafax, acţionarii Romgaz au respins, miercuri, propuneri similare, introduse însă pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor chiar de către stat, reprezentat prin Departamentul pentru Energie al Ministerului Economiei, şi de Fondul Proprietatea, care are 10% din acţiunile companiei. Ministerul Economiei are o participaţie de 70% la Romgaz.

Remuneraţiile suplimentare variabile au fost respinse după ce ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a informat săptămâna trecută că Departamentul pentru Energie nu este de acord cu acordarea de bonusuri conducerilor companiilor Romgaz şi Nuclearelectrica, ai căror şefi au venituri "suficiente pentru momentul actual".

În plus, ministrul a respins şi creşterea indemnizaţiilor membrilor AGA Hidroelectrica, mai scrie Mediafax.

Acţiunile Nuclearelectrica se aflau în scădere cu 0,8% vineri în primele ore de tranzacţii, pe o piaţă în declin cu 0,5%.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design