14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialStatul respinge bonusurile de la Nuclearelectrica

Statul respinge bonusurile de la Nuclearelectrica

Propunerea Fondului Proprietatea pentru acordarea de bonusuri Consiliul de Administraţie şi conducerii executive ale Nuclearelectrica, a fost respinsă de către Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al societății.

Porpunerea de acordare a bonusurilor în funcție de evoluţia titlurilor companiei la bursă s-a aflat pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor, însă Ministerul Economiei – acre deține 81,3% din acţiunile Nuclearelectrica – a respins propunerea.

De asemenea, potrivit Mediafax, acţionarii Romgaz au respins, miercuri, propuneri similare, introduse însă pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor chiar de către stat, reprezentat prin Departamentul pentru Energie al Ministerului Economiei, şi de Fondul Proprietatea, care are 10% din acţiunile companiei. Ministerul Economiei are o participaţie de 70% la Romgaz.

Remuneraţiile suplimentare variabile au fost respinse după ce ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a informat săptămâna trecută că Departamentul pentru Energie nu este de acord cu acordarea de bonusuri conducerilor companiilor Romgaz şi Nuclearelectrica, ai căror şefi au venituri "suficiente pentru momentul actual".

În plus, ministrul a respins şi creşterea indemnizaţiilor membrilor AGA Hidroelectrica, mai scrie Mediafax.

Acţiunile Nuclearelectrica se aflau în scădere cu 0,8% vineri în primele ore de tranzacţii, pe o piaţă în declin cu 0,5%.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă