Procesul de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), deschis de 15 dintre creditorii companiei, la Tribunalul Hunedoara, a fost suspendat temporar, informează miercuri Agerpres.
Suspendarea este în vigoare până când Curtea de Apel Alba Iulia se va pronunța într-o cauză similară în care insolvența a fost cerută de către reprezentanții CEH.
Dosarul, care a avut miercuri termen de judecată la Tribunalul Hunedoara, a fost disjuns din unul în care CEH și mai mulți creditori ai companiei solicitau deschiderea procedurii de insolvență.
„Procesul a fost suspendat până la soluționarea apelului depus de Complexul Energetic Hunedoara la Curtea de Apel Alba Iulia”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.
Citește și: Insolvența Complexului Energetic Hunedoara este, din nou, luni, pe masa magistraților timișoreni
Prima solicitare de declarare a insolvenţei CEH a fost depusă la Tribunalul Hunedoara de către două firme private. Una dintre acestea are de primit de la CEH suma de 3,13 milioane lei, în timp ce a doua firmă are de recuperat 309.540 lei, conform datelor înscrise în tabelul preliminar al creanţelor CEH la data de 23 august 2016.
Pe 7 februarie, Tribunalul Hunedoara a respins cererea de intrare în insolvență înaintată instanței de administrația CEH și mai mulți creditori. Tot atunci, instanța a dispus ca solicitările creditorilor să fie judecate separat, în dosarul care a avut ca termen data de 8 martie.
Cu datorii care depășesc 1,28 miliarde de lei, conducerea CEH a solicitat intrarea companiei în insolvență apreciind, în mai multe rânduri, că această procedură este singura soluție pentru evitarea falimentului societății.
În cadrul CEH lucrează peste 5.300 de angajați, la termocentralele Mintia și Paroșeni, dar și la minele de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan.