5.7 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăSpecialPrecizările patronului Mareea, după intrarea în insolvență. Peste 1.000 de turiști,păgubiți

Precizările patronului Mareea, după intrarea în insolvență. Peste 1.000 de turiști,păgubiți

1.100 turiști au fost păgubiți de agenția de turism Mareea Comtur, a anunțat Autoritatea Naţională de Turism (ANT). suma tuturor contractelor se ridică la valoarea de 460.000 euro, din care sumele restante către furnizori se ridică la 285.000 euro. Patronul agenției, Marius Usturoriu, a declarat, pentru Ziarul Financiar, că turiștii care urmau să plece în vacanță vor fi preluați de ceilalți touroperatori.

"La acest moment, mai sunt câteva sute de turişti care urmează să îşi consume vacanţele. Împreună cu colegi touroperatori şi cu sprijinul hotelierilor ne ocupăm de rerutarea turiştilor, acolo unde se impune, astfel încât să onorăm toate rezervările existente", a declarat Marius Usutoriu pentru ZF, fără să explice cum a ajuns agenţia în situaţia de-a nu putea onora vacanţele turiştilor. Pe Tribunalul Bucureşti nu figurează nicio cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă.
 
Mareea Comtur, care a fost implicată în tragicul accident din Muntenegru din 2013, unde şi-au pierdut viaţa 18 români iar alţi 29 au fost răniţi, a anunţat ieri pe propriul site că nu va mai onora vacanţele turiştilor şi că va intra în insolvenţă. Aceasta este a doua agenţie de turism, după Genius Travel, care îşi lasă turiştii fără vacanţe.

"Autoritatea Naţională pentru Turism menţionează faptul că o echipă aparţinând Direcţiei Generale de Control şi Autorizare Turism investighează speţa încă de săptămâna trecută, acţiunea debutând în urma a patru reclamaţii venite pe adresa ANT-ului", au declarat oficialii ANT, care au efectuat controale în perioada 26 august-3 septembrie.

În urma acţiunii de verificare au fost aplicate sancţiuni pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale, pentru prezentarea informaţiilor nereale în oferte, dar şi pentru neprezentarea Registrului Unic de Control. În afară de sancţiunea pecuniară în valoare de 14.000 lei, a mai fost aplicată şi sancţiunea complementară de retragere a licenţei, au mai transmis oficialii ANT.

"Reprezentanţii agenţiei de turism au afirmat că sunt într-un permanent contact cu Patronatul Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România – ANAT, dar şi cu alte agenţii de turism, pentru găsirea unor soluţii pertinente clienţiilor păgubiţi"

O parte dintre turiştii Mareea vor fi rerutaţi către Complexul Mercur-Minerva, deţinut de Mareea Hotels, alte hoteluri de pe litoral sau din Delta Dunării. În acelaşi timp, în unele cazuri, vacanţele cumpărate de la Mareea ar putea fi efectuate chiar în destinaţiile respective, tot datorită sprijinului oferit de colegii de breaslă, potrivit ANT.

Sâmbătă, agenția de turism Mareea a anunțat pe Internet că nu mai poate onora plățile pentru vacanțele deja convenite, întrucât nu mai are destule fonduri. 

Cele mai citite

Apelul premierului Ciolacu la parteneriate pentru reindustrializare are efect. 

Sprijin financiar important pentru un mare șantier naval   Șantierul Naval Damen Galați a obținut o finanțare de 25 mil. euro de la Exim Banca Românească pentru extinderea și modernizarea capacităților de asamblare...

România cade pe locul 17 în piața auto europeană a mașinilor electrice după reducerea subvențiilor

Eliminarea primei de 10.000 de euro din programul Rabla Plus a dus la o scădere drastică a vânzărilor de mașini electrice în România, care...

ONG-urile cer politicienilor să protejeze facilitățile fiscale: „Ne temem pentru viitor”

Organizațiile non-profit din România au lansat un apel către clasa politică, solicitând o poziție publică și transparentă cu privire la legislația care sprijină sectorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă