OMV Petrom și ExxonMobil lansează un nou foraj în Marea Neagră

de Alexandru Ion , 21 iulie 2014 - stire actualizata la ora 11:07, 21 iulie 2014
OMV Petrom și ExxonMobil lansează un nou foraj în Marea Neagră

Companiile americană și austriacă OMV Petrom și ExxonMobil au anunțat că vor îcepe un nou foraj în Marea Neagră la mare adâncime într-un perimetru în care cele doua companii au găsit gaze în anul 2012.

Datele colectate în timpul programului de foraj vor fi utilizate pentru a evalua dimensiunea şi viabilitatea comercială a zăcământului de gaze descoperit de sonda de explorare Domino-1, în anul 2012, potrivit unui comunicat comun al celor două companii, scrie Mediafax.

Noua sondă unde va începe forajul, denumită Domino-2, este situată la aproximativ 200 kilometri de ţărm, în ape cu adâncimea de aproximativ 800 de metri.

ExxonMobil Exploration and Production Romania şi OMV Petrom deţin fiecare 50% din sectorul de apă adâncă a blocului Neptun.

Cele două companii au anunţat în februarie 2012 că au făcut o descoperire semnificativă de gaze în urma forării sondei Domino-1, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, mai arată sursa citată.

Reprezentnaţii OMV Petrom au spus de mai multe ori că extracţia de gaze în Marea Neagră este preconizată pentru sfârşitul deceniului.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design