13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialO treime din afacerile din România sunt conduse de femei

O treime din afacerile din România sunt conduse de femei

31,6% din companiile înregistrate în România au cel puțin o femeie acționar sau administrator, se arată într-un studiu Creditinfo România dat publicității recent. Iar business-ul feminin este în creștere. La nivelul anului 2008, de exemplu, doar 29,8% din companiile înregistrate la noi în țară avea femei în acționariat. Mai mult, aceste companii oferă peste 700.000 de locuri de muncă.

Femeile de afaceri din România au înțeles că, deși este competitiv, mediul de business înseamnă colaborare, nu confruntare. Peste 40 de antreprenoare Elite Business Women, prima comunitate elitistă a femeilor de afaceri din România, s-au întâlnit la București pentru un schimb de idei și experiențe despre modul în care pot să își maximizeze profitul.

Rețeaua internațională Elite Business Woman, creată de Bianca Tudor, numără în prezent peste 6.000 de femei de afaceri care fac performanță în mediul de business românesc.

 „Cred foarte mult în puterea afacerilor create de femeile din România. Succesul româncelor este atât de mare, încât acestea s-au unit într-o comunitate naţională, care înglobează peste 6.000 de femei de afaceri, care susțin economia României”, explică Bianca Tudor.

Antreprenoriatul, o poveste despre profit și pasiune

Oamenii au încredere în oameni mai mult decât în companii, iar brandingul personal reprezintă avantajul competitiv care îți duce afacerea la profit, a explicat Mihaela Raluca Tudor, antreprenor. “Succesul durabil se clădește pe autenticitate personală și pe imaginea de profesionist pe o anumită nișă. E printre puținele lucruri care fac diferența într-o piață extrem de aglomerată”, a declarat aceasta.

Orice afacere are ca scop obținerea profitului, atrage atenția Octavian Bădescu, unul dintre cei mai dinamici antreprenori români.  „Ori cine are interes să ai tu profit? Nimeni, în afară de tine. Lumea înseamnă și bătălie pe resurse, iar un antreprenor trebuie să fie un om puternic pentru a reuși să domine restul forțelor care în mod normal își urmăresc propriul interes”, a  precizat omul de afaceri Octavian Bădescu.

Elite Business Women este prima comunitate elitistă a femeilor antreprenor care pune bazele unei culturi antreprenoriale în România.  Ediția lunii aprilie i-a adus împreună în calitate de speakeri pe Raluca Michailov, Forbes România, Octavian Bădescu, acționar principal Sameday Courier, Raluca Mihaela Tudor, Tudor Communication, Magda Bei, Graphtec Design, Roxana Magopet, FAN Courier, Bianca Tudor, Elite Business Women.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă