Investigația privitoare la licitațiile Transgaz, extinsă

de Dumitru Cozma , 29 decembrie 2014 - stire actualizata la ora 13:40, 29 decembrie 2014
Investigația privitoare la licitațiile Transgaz, extinsă

Investigaţia privind posibila înţelegere între unele companii de a participa cu oferte trucate la licitaţii organizate de Transgaz în 2011 pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale şi lucrări de modernizare şi întreţinere a instalaţiilor aferente a fost extinsă de Consiliul Concurenţei.

În urma extinderii investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor Armax, Ecprod, Condmag şi Instcomp. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice investigaţiei, se arată într-un comunicat al Consiliului.

Consiliul Concurenţei a declanşat în luna iulie a acestui an o investigaţie privind o posibilă înţelegere între 13 companii de a participa cu oferte trucate la zece licitaţii organizate de Transgaz în anul 2011.

"La ora actuală, investigaţia se referă la 11 licitaţii organizate de Transgaz şi sunt suspectate 14 de companii: Inspet, Condmag, TMUCB, Rominsta, Moldocor, Cis Gaz, Armax, Armax Gaz, Pegamont, Ecprod, Amarad, Posada Med, Staza Invest şi Instcomp", potrivit sursei citate.

Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii, decizii ale asociaţiilor de companii, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea ori denaturarea concurenţei, în special cele care privesc participarea, în mod concertat, cu oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Pe de altă parte, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Comentarii

  • SAS KLAUS A CĂLCAT LEGEA LA SIBIU ȘI AȘA ASTRÂNS EL CELE 6 CASE, CU 1200 METRI P. LOCUIBILI,..JUDECĂTORI REBUIE SĂ FACĂ DREPTATE, SĂ PEDEPSEASCĂ PE ȘARLATANUL JOIANIS POLITIC...!!!

    29 decembrie 2014 15:48

    Mofturile de PARVENIȚI ale lui Johanis și purtătoarei BRAN Niculescu la PALATUL Cotroceni, ei vor mobilă Nouă !!!.......... ............................... ...................................... ............................. ..................... ....................* Statupalmă Barbacot * .................... ............ ................... NICULESCU BRAN , necuvântătoarea purtătoare de vorbe a mutului Johanis, începe să vorbească , ȘI CERE nou LUX LA COTROCENI, .... adică mobilierul, tot ceea ce a fost bun pentru Iliescu, Constantinescu și Basescu la Cotroceni , nu se potrivește cu pretențiiile luxoase ale PURTĂTOAREI Bran și ale sasului PEDOFIL Klaus președinte. Necuvântătoarea purtătoare care, a tăcut total în prima săptămână este plătită cu bani buni, bani de contribuabil. Și Bran începe acum , după o inspecție COTROCENEASCĂ de o săptămână, luările sale de cuvânt cu aceste pretenții de lux , ceea ce arată că are aprobarea lui Joianis sas Klaus, și mai spune multe despre interesele private ale parchetarului fizician Klaus Johanis.6case, .... nu cum trăiesc alții, cei truditori, muncitori, țărani în România , ci mai întâi luxul propriu la Cotroceni. Bran zice că acolo, în BIROURILE PREȘEDINȚIALE miroase a comunism, noi zicem că JOHANIs și BRAN vor un lux de prost gust mic burghez, care MIROASE A îngâmfare, nesătulism și aroganță. ... A MOFTURI DE PARVENIȚI, care se văd cocoțați în palat ! ......Auzi tu, ...CANTINĂ DE PALAT,... pentru PURTĂTOAREA scriitoarea pedofilă și MUTUL sas președinte !

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design