5.2 C
București
joi, 2 ianuarie 2025
AcasăSpecialUPDATE: Vila RA-APPS în care a locuit Mircea Geoană ar urma să...

UPDATE: Vila RA-APPS în care a locuit Mircea Geoană ar urma să fie DEMOLATĂ după ce a fost vândută la licitație

UPDATE 12.22: Cumpărătorul vilei RA-APPS în care locuieşte familia Geoană este firma DeSilva, dezvoltator imobiliar, reprezentanţii acesteia declarând pentru Mediafax că intenţionează să demoleze imboilul şi să construiască pe acest amplasament o clădire de birouri sau de locuinţe.

"Noi cumpărăm doar case demolabile, iar în locul lor, în limita PUZ-ului, construim clădiri de birouri sau apartamente. Ştiu că şi această casă este una demolabilă", a declarat proprietarul grupului DeSilva, Virgil Călina, potrivit Mediafax.

La licitaţie a participat şi un avocat cu o procură semnată de către Mihaela Geoană, soţia lui Mircea Geoană.

"Vila nu a fost câştigată de doamna Geoană Mihaela, ci de o altă societate", a spus avocatul, care a afirmat că nu poate spune care a fost preţul maxim propus de Mihaela Geoană, deoarece ritmul licitaţiei a fost "prea rapid".

UPDATE 12.15: Vila RA-APPS în care locuieşte familia Geoană a fost cumpărată, la licitaţie, de către o firmă cu 906.600 euro plus TVA.

Preţul de pornire a fost de 588.000 euro plus TVA, scrie Mediafax. La licitaţie a fost prezent şi un avocat cu o procură semnată de către Mihaela Geoană, soţia lui Mircea Geoană. La licitaţie s-au mai înscris trei ofertanţi, printre care şi firme.

Vila, cu etaj şi mansardă, are 8 camere şi o suprafaţă de 271 metri pătraţi, dispunând de un teren de 550 metri pătraţi.

––

Fmilia Geoană licitează pentru vila RA-APPS în care a locuit Mircea GeoanăFmilia Geoană licitează, prin intermediul uiui avocat, pentru vila RA-APPS în care a locuit Mircea Geoană. Licitația este programată pentru miercuri, 14 ianuarie, prețul de pornire al imobilului scos la licitație fiind de 588.000 euro plus TVA, potrivit Mediafax.

La licitaţie s-au mai înscris şi alţi ofertanţi, printre care şi firme.

Vila, cu etaj şi mansardă, are 8 camere şi o suprafaţă de 271 metri pătraţi, dispunând de un teren de 550 metri pătraţi.
Imobilul este amplasat în centrul Bucureştiului, pe strada Cucu Starostescu, lângă Bulevardul Aviatorilor şi Calea Dorobanţilor.

Vila este scoasă la vânzare după ce, în urmă cu trei săptămâni, Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova, iar Geoană a renunţat la funcţia de Înalt reprezentant al prim-ministrului, care îi dădea dreptul la o locuinţă RA-APPS.

La începutul lunii decembrie, Mircea Geoană a anunţat că va notifica Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) despre faptul că este în curs de mutare şi că va renunţa la contractul cu regia, el menţionând că le transmite celor care au pus presiune, inclusiv prin mijloace mediatice, referitor la tema casei în care stă, că sunt "penibili".

"RA-APPS are 700 de locuinţe pe care le închiriază la preţul pieţei. Eu sunt unul din cei 700 de chiriaşi al RA-APPS care plătesc preţul pieței, un preţ foarte mare. Nu există în acest moment un interes al meu pentru a continua să stau aici. Voi notifica în aceste zile RA-APPS cu privire la faptul că sunt în curs de mutare şi voi renunţa la acest contract", a spus Geoană.

El a arătat că plăteşte o chirie lunară de peste 3.000 euro pentru casa de la RA-APPS.

În luna ianuarie a anului trecut, Guvernul a prezentat lista chiriaşilor RA-APPS, pe care figura, printre alţii, şi Mircea Geoană, cu o chirie de 3.195 euro pentru 8 camere de 246 metri pătraţi, la acel moment Geoană precizând că singurul motiv pentru care a continuat să locuiască în casa RA-APPS a fost legat de pregătirea unei soluţii definitive de achiziţionare sau construire a unei locuinţe proprietate personală.

Locuinţa lui Geoană a mai fost inclusă pe o listă a imobilelor RA-APPS pregătite pentru vânzare în noiembrie 2011, în mandatul Guvernului Boc, dar licitaţia nu a mai fost organizată. Geoană, atunci preşedinte al Senatului, a declarat la acel moment că aşteaptă precizări suplimentare de la regie pentru a decide dacă va cumpăra sau nu imobilul în care locuieşte cu chirie în calitate de demnitar.

Geoană declara, în 2008, într-un interviu acordat Mediafax, că a contractat un credit ipotecar de la o bancă în vederea finanţării unui contract cu o firmă de construcţii pentru achiziţionarea unui apartament într-un bloc. El mai spunea, în acelaşi interviu, că, deşi în contractul cu firma constructoare se prevedea ca termen darea în folosinţă luna august 2008, construcţia a fost decalată din motive independente de constructor, legate de obţinerea unor avize. Firma cu care Mircea Geoană a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a unui apartament din Băneasa a intrat în procedură de faliment în 22 ianuarie 2010.

Cele mai citite

Rolex majorează prețul ceasurilor cu până la 8%

În 2025, Rolex a început anul cu o creștere semnificativă a prețurilor pentru unele dintre cele mai populare modele ale sale, influențată de creșterea...

iPhone 17, schimbări majore? Ce ar putea introduce Apple

Apple ar putea introduce afișaje OLED cu înaltă rată de refresh pentru întreaga gamă iPhone 17, potrivit unui zvon de pe Weibo publicat de...

Politicile lui Donald Trump divizează economiștii: Impact asupra SUA și la nivel global

Viziunea economică a fostului președinte american Donald Trump, care prioritizează măsuri protecționiste sub sloganul „America pe primul loc,” ar putea afecta creșterea economică pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă