Financial Times denunță presiunile companiei HP asupra conținutului editorial

de Roxana Petre , 19 februarie 2016 - stire actualizata la ora 16:41, 19 februarie 2016
Financial Times denunță presiunile companiei HP asupra conținutului editorial

Financial Times a denunțat, la începutul lunii februarie, presiunile pe care compania HP a încercat să le facă asupra conținutului editorial, după ce unul dintre editorialiștii FT, Lucy Kellaway, a primit un emai de la șeful departamentului de marketing și comunicare al companiei, în care critica un articol scris de ea.

În respectivul articol, postat pe site-ul Financial Times, Kellaway a contrazis un citat al șefei companiei HP, Meg Whitman, care spune că „poți întotdeauna să mergi mai repede decât crezi”, precizând că nu se poate, întrucât acest lucru poate provoca, uneori, căderea.

În aceste condiții, Henry Gomez i-a transmis jurnalistei un email în care preciza că este dezamăgit de articolul scris, atrăgându-I atenția că descrie, în mod greșit, concepția șefei lui, care este „liderul uneia dintre cele mai mari companii de IT din lume” și care posedă „o perspectivă solidă” în ceea ce privește managementul schimbării. Mai mult, șeful departamentului de marketing și comunicare i-a atras atenția jurnalistei că „managementul Financial Tims ar trebui să țină cont de impactul pe care prejudecățile „inadmisibile” îl au asupra relației cu cei care cumpără spațiu publicitar”.

Drept răspuns, jurnalista a decis să facă publică presiunea pe care HP a încercat să o exercite asupra conținutului materialelor sale.

„Articolul meu nu manifestă preferințe și mă tem că ați înțeles greșit politica de business pe care noi o avem. Cee ace ne face ziarul decent care suntem este tocmai refuzul editorilor de a ține cont de impactul pe care articolele le au asupra relației cu companiile care cumpără publicitate. Este motivul pentru care lucrez aici. Motivul pentru care Financial Times mă plătește”, a transmis ea.

Mai mult, ea i-a atras atenția responsabilului că, prin emailul trimis, misiunea sa a eșuat, întrucât rolul său era să facă HP să arate cât mai bine în ochii presei.

Comentarii

  • gheorghe

    22 februarie 2016 15:53

    Partener firma internationala caut colaboratorii pentru a deveni parteneri intr-o afacere de succes cu castiguri garantate din prima luna, castigurile sunt nelimitate in functie de acitivitatea desfasurata. Cerinte-spirit de echipa-cunostinte minime operare calculator word, navigare internet-deschis spre nou si spre autodezvoltare-persoana pozitiva increzatoare in fortele propii-experienta si varsta nu conteaza in aceasta afacereSe ofera - perspectiva afirmarii intr-un domeniu dinamic si modern- posibilitatea de ascensiune profesionala- venit motivant pe masura realizarilor.Detalii la adresa gheorghe_fmyahoo.ro

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design