9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFaptele din spatele manipulării. Cele 8 etape care au dus la evacuarea...

Faptele din spatele manipulării. Cele 8 etape care au dus la evacuarea Antenei 3 din sediu

Antena 3 a anunţat ieri că a primit de la ANAF un ordin de evacuare în 5 zile din sediu, un nou pretext pentru vedetele postului să strige în gura mare că li s-au încălcat drepturile, printre care și dreptul constituțional ”la liberă exprimare”.

În realitate însă, ordinul de evacuare vine după 1 an şi jumătate de la sentinţa definitivă de condamnare şi confiscare din cazul privatizării frauduloase a Institutului de Chimie Alimentară (ICA) şi de la intrarea sediului Antenelor în proprietatea statului român. Culmea, chiria pentru sediul Antenelor este încasată tot de către companiile lui Dan Voiculescu, deşi statul este proprietar încă din septembrie 2014.

Citeşte mai jos un timeline care arată cum a evoluat acest caz, de la decizia de condamnare în cazul ICA până ordinul de evacuare din sediul Antenelor.

1. Sentinţa de condamnare şi confiscare

8 august 2014: Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea l-au condamnat pe Dan Voiculescu, patronul de facto al Antenelor, la 10 ani de detenţie în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Chimie Alimentară (ICA).

Judecătorii au dispus recuperarea prejudiciului în valoare de peste 60 de milioane de euro provocat Ministerului Agriculturii.

Magistraţii au cerut  şi confiscarea specială a „produsului infracţiunii”. E vorba de banii din închirierea către Romtelecom a blocului turn de pe malul lacului Băneasa de către Grivco, compania lui Voiculescu. Numai între 2003 şi 2006 – când Voiculescu şi-a donat acţiunile fiicelor sale – chiria a fost de peste 3,5 milioane de euro. Instanţa a dispus şi confiscarea banilor obţinuţi de fiicele lui Voiculescu din 2006 încoace din dividendele de la Grivco.

În vederea recuperării acestor bani, instanţa a pus sechestru şi a dispus confiscarea blocului turn din Băneasa şi a sediului televiziunilor Antena 1 şi Antena 3 din Şoseaua Bucureşti – Ploieşti nr. 25-27.

2. Sediul Antenelor, trecut în proprietatea statului

23 septembrie 2014: Statul Român prin Ministerul Finanţelor a trecut în proprietatea sa blocul turn Grivco, sediul Antenelor din Băneasa şi terenurile aferente.

3. Antenele contestă în instanţă

Citiți cronologia completă pe Romaniacurata.ro

Cele mai citite

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

Tinerii nu mai aleg armata. Perioada de înscriere a fost prelungită anul acesta cu două săptămâni în colegiile militare

Colegiile militare din țară duc lipsă de "viitor". Mai exact, se pare că majoritatea tinerilor nu-și mai doresc să îmbrace uniforma militară. În ultimii...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă