Faptele din spatele manipulării. Cele 8 etape care au dus la evacuarea Antenei 3 din sediu

de Romania Curata , 16 februarie 2016 - stire actualizata la ora 14:21, 16 februarie 2016
Faptele din spatele manipulării. Cele 8 etape care au dus la evacuarea Antenei 3 din sediu

Antena 3 a anunţat ieri că a primit de la ANAF un ordin de evacuare în 5 zile din sediu, un nou pretext pentru vedetele postului să strige în gura mare că li s-au încălcat drepturile, printre care și dreptul constituțional ”la liberă exprimare”.

În realitate însă, ordinul de evacuare vine după 1 an şi jumătate de la sentinţa definitivă de condamnare şi confiscare din cazul privatizării frauduloase a Institutului de Chimie Alimentară (ICA) şi de la intrarea sediului Antenelor în proprietatea statului român. Culmea, chiria pentru sediul Antenelor este încasată tot de către companiile lui Dan Voiculescu, deşi statul este proprietar încă din septembrie 2014.

Citeşte mai jos un timeline care arată cum a evoluat acest caz, de la decizia de condamnare în cazul ICA până ordinul de evacuare din sediul Antenelor.

1. Sentinţa de condamnare şi confiscare

8 august 2014: Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea l-au condamnat pe Dan Voiculescu, patronul de facto al Antenelor, la 10 ani de detenţie în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Chimie Alimentară (ICA).

Judecătorii au dispus recuperarea prejudiciului în valoare de peste 60 de milioane de euro provocat Ministerului Agriculturii.

Magistraţii au cerut  şi confiscarea specială a „produsului infracţiunii”. E vorba de banii din închirierea către Romtelecom a blocului turn de pe malul lacului Băneasa de către Grivco, compania lui Voiculescu. Numai între 2003 şi 2006 – când Voiculescu şi-a donat acţiunile fiicelor sale – chiria a fost de peste 3,5 milioane de euro. Instanţa a dispus şi confiscarea banilor obţinuţi de fiicele lui Voiculescu din 2006 încoace din dividendele de la Grivco.

În vederea recuperării acestor bani, instanţa a pus sechestru şi a dispus confiscarea blocului turn din Băneasa şi a sediului televiziunilor Antena 1 şi Antena 3 din Şoseaua Bucureşti – Ploieşti nr. 25-27.

2. Sediul Antenelor, trecut în proprietatea statului

23 septembrie 2014: Statul Român prin Ministerul Finanţelor a trecut în proprietatea sa blocul turn Grivco, sediul Antenelor din Băneasa şi terenurile aferente.

3. Antenele contestă în instanţă

Citiți cronologia completă pe Romaniacurata.ro

Comentarii

 • UBAFCA

  16 februarie 2016 22:21

  Ce fel de ROMANIE CURATA este aceasta care INCHIDE OCHIII la HOTIILE basistilor ????

  raspunde comentariului
 • Munteanu

  16 februarie 2016 17:33

  Si eu am incercat sa postez mesaje pe site Romania Curat-Murdara dar am fost mereu cenzurat. Romania Curat-Murdara si cei care ii platesc din Germania si SUA vor sa cenzureze presa Romana si sa ii assasineze pe Romanii cu idei de stanga cum au cazut in Suedia Olof Palme si Ana Lindh si astfel a fost distrus si socialismul Suedez.

  raspunde comentariului
 • Cornelia Neagu

  16 februarie 2016 15:53

  Codul de Procedura civilaCAPITOLUL IDispoziii generaleArt. 1037 Încetarea locaiunii. Notificarea locatarului1 Atunci când dreptul locatarului de a folosi un imobil s-a stins ca urmare a încetării locaiunii prin expirarea termenului, prin aciunea locatorului, prin neplata chiriei sau a arenzii, precum i din orice altă cauză i locatorul dorete să intre în posesia imobilului, acesta va notifica locatarul, în scris, prin intermediul executorului judecătoresc, punându-i în vedere să elibereze i să-i predea liber imobilul, în termen de CEL MULT 30 de zile de la data comunicării notificării.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design