21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFamilia Adamescu renunță la unele investiții

Familia Adamescu renunță la unele investiții

Familia Adamescu a decis să renunțe la creditul pentru investiții la Unirea Sopping Center și la achiziția de acțiuni Astra. Astfel, soții Carmen şi Dan Adamescu renunță la un credit de 40-45 milioane euro prin revocarea la nivelul AGA a unor decizii luate în acest sens în luna iunie.

Potrivit Mediafax, Unirea Shopping Center este controlată indirect de familia Adamescu, prin The Nova Group Investments România, care deţine un pachet reprezentând 74,16% din acţiunile societăţii. În structura acţionariatului se mai regăseşte SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titluri, în timp ce 15,8% din capital este deţinut de alţi acţionari.

La 5 iunie, acţionarii Unirea Shopping Center au decis contractarea unui credit bancar în valoare de 40-45 milioane de euro (propunerea iniţială a fost de 70 milioane de euro) pentru investiţiile programate în cele două centre comerciale pe care le deţine în Bucureşti şi Braşov

Pentru acest an, conform informaţiilor dintr-un raport al companiei, conducerea avea în vedere crearea de legături de acces între zona comercială şi căile de circulaţie şi transport în comun (metrou, respectiv gară), în cadrul ambelor centre comerciale din Bucureşti şi Braşov.

"Un alt obiectiv îl reprezintă extinderea zonelor de distracţie (cinematograf, bowling, biliard, patinoar) din cadrul ambelor centre comerciale, atât pe zonele existente, cât şi pe zone adiacente sau nou create. Pentru realizarea acestor obiective, conducerea are în vedere şi achiziţia de terenuri suplimentare", se arăta ân documentul citat de Mediafax.

La acceaşi dată, acţionarii Unirea Shopping Center au mai decis "achiziţionarea unui pachet de acţiuni emise de Astra, în limita maximă a sumei de 16 milioane de euro, cu condiţia şi în momentul ieşirii societăţii de sub incidenţa administrării speciale şi a desfăşurării activităţii în parametri normali de piaţă", potrivit unui anunţ al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Cea mai recentă tranzacţie operată la bursă cu acţiuni Astra a fost înregistrată în decembrie 2012.

Structura acţionariatului Astra Asigurări (ATRA), liderul pieţei asigurărilor în 2013, include The Nova Group Investments România – 72,68% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alături de mai multe persoane fizice şi juridice, cu o participaţie reprezentând 0,3% din capitalul social.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă