29.8 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialDEZVĂLUIRE: O firmă apropiată lui Ponta s-ar putea ocupa de restructurarea CE...

DEZVĂLUIRE: O firmă apropiată lui Ponta s-ar putea ocupa de restructurarea CE Hunedoara

O firmă apropiată premierului Victor Ponta s-ar putea ocupa de restructurarea Complexului Energetic Hunedoara. Institutul de Studii și Proiectări Energetice SA (ISPE) este singura firmă care a răspuns afirmativ invitației de a elabora planul e restructurare al complexului, conform Hotnews.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a anunțat pe 10 iunie că un consultant internațional se va ocupă de elaborarea planului de restructurare de la Complexul Energetic Hunedoara.

Câteva zile mai târziu, pe 16 iunie, CE Hunedoara a publicat un anunț pe SEAP pentru angajarea unui consultant prin cerere de ofertă, adică pe bază de invitații, pentru sumă de 450.000 lei.

Practic, ISPE este acel “consultant internațional” despre care vorbea Andre Gerea. Planul de restructurare ar trebui prezentat Comisiei Europene până la sfârșitul anului, în caz contrar CE Hunedoara urmând să între în lichidare.  

Un mare semn de întrebare este legat de experiență ISPE în privință elaborării unor planuri de restructurare. Institutul este cunoscut în special pentru numeroasele contracte încheiate cu societățile energetice de stat, cele mai multe fiind pe proiectări, studii pentru proiecte de investiții, prezentări de soluții tehnice, elaborări de caiete de sarcini și consultanță tehnică.  

 

Cele mai citite

Consultări privind calendarul alegerilor, la Guvern, astăzi și mâine

Guvernul anunţă consultări, astăzi și mâine, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an."Având în vedere intenţia...

FOTO. Accident cu cinci morți și un rănit, în județul Suceava

Un accident rutier soldat cu cinci morţi şi un rănit s-a produs, în această dimineaţă, pe raza localităţii Cumpărătura din judeţul Suceava, au informat...

Zone din 5 sectoare ale Capitalei, din nou fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă