15 C
București
miercuri, 8 ianuarie 2025
AcasăSpecialCine sunt noii directori ai Autorității de Supraveghere Financiară

Cine sunt noii directori ai Autorității de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat câştigătorii concursului pentru trei posturi de directori şi pentru poziţia de şef al serviciului de comunicare. Este vorba despre un director adjunct din cadrul ASF, doi manageri din companii private şi un fost ofiţer de presă la Guvern.

Radu Petrescu este noul director al Direcţiei juridice. În trecut, acesta a condus departamente similare ale unor companii precum Grupul Român de Asigurări, Generali România Asigurare-Reasigurare sau Allianz Ţiriac Asigurări, se arată într-un comunicat al ASF.

Petrescu are o activitate profesională de 18 ani şi a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Titu Maiorescu, precum şi programul de Master în Dreptul Afacerilor la aceeaşi Universitate, iar în prezent urmează un program de doctorat.

Direcţia Autorizare – Avizare, Sectorul Asigurări – Reasigurări va fi condusă de Ina Magdalena Lorincz, cu experienţă de 20 de ani în domeniul asigurărilor, dar şi doi ani petrecuţi în postura de antreprenor.

În România, Lorincz a activat în cadrul unor companii precum Generali, AIG sau Grawe, atât în segmentul de asigurări de viaţă, cât şi non-viaţă, contribuind din poziţii de management atât la înfiinţarea şi dezvoltarea operaţiunilor de piaţă, cât şi la structurarea activităţilor de dezvoltare şi vânzare a produselor de asigurări.

Viitorul director în cadrul ASF are o experienţă de 3 ani în centre financiare importante (New York, Londra), unde a avut responsabilităţi de coordonare la nivel internaţional. A absolvit Facultatea de Finanţe, Contabilitate, Bănci din cadrul Academiei de Studii Economice.

Funcţia de director la Direcţia Autorizare – Supraveghere Entităţi Reglementate, Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare va fi preluată de Florentina Boboc, cu experienţă de 16 ani în piaţa de capital, inclusiv din postura de director adjunct în cadrul ASF. Boboc a coordonat, de-a lungul carierei, activitatea de autorizare, atestare şi înregistrare a entităţilor reglementate atât în cadrul CNVM, cât şi, în ultimul an, în cadrul ASF, din poziţia de director adjunct al Direcţiei Autorizare Supraveghere Entităţi Reglementate.

De asemenea, a fost implicată, în calitate de consultant asociat grupurilor de lucru de pe lângă instituţii europene, în procesul de transpunere în cadrul legislaţiei naţionale a directivelor europene referitoare la pieţele financiare. A absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori.

Silviu Udroiu, șeful de la comunicare, fost ofițer de presă la Guvern

La Serviciul de Comunicare, ASF a decis numirea lui Silviu Udroiu, fost ofiţer de presă la biroul de presă al Guvernului României între 1991 și 1996, perioadă în care actualul şef al ASF, Mişu Negriţoiu, a ocupat pentru o vreme poziţia de ministru de stat, președinte al Consiliului de Coordonare, Strategie și Reformă în guvernul condus de Nicolae Văcăroiu.

După perioada petrecută la Guvern, Udroiu şi-a continuat cariera în relaţii publice şi comunicare la DC Communication, unde s-a ocupat de dezvoltarea de strategii de comunicare pentru clienţi din diverse industrii, precum banking, asigurări, farma, FMCG, auto şi telecom.

Începând din 2011, a coordonat activitatea de comunicare internă, externă şi de CSR a Credit Europe Bank România. Udroiu este licenţiat în Jurnalistică al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. ASF a primit 132 de aplicaţii pentru cele patru posturi, cu mai mult de 25 de candidaturi pentru fiecare funcţie.

Cele mai citite

Prima contracție a exporturilor globale de țiței de la pandemia COVID-19

Conflictele în desfășurare din Ucraina și Orientul Mijlociu au continuat să perturbe comerțul pentru al doilea an consecutiv Exporturile globale de țiței au înregistrat o...

Horoscop 9 ianuarie 2025. Astrele le aduc un context diversificat celor 12 semne zodiacale

Horoscop 9 ianuarie 2025. Astrele le aduc un context diversificat celor 12 semne zodiacale, cu provocări și oportunități care variază în funcție de fiecare...

România rămâne cea mai săracă țară din UE, cu o treime din populație expusă riscului

Conform celui mai recent raport al Băncii Mondiale, România ocupă ultima poziție în Uniunea Europeană din punct de vedere al prosperității economice, având o...
Ultima oră
Pe aceeași temă