CFR a semnat cu italienii de la Astaldi un contract de 375 milioane de euro pentru reabilitarea a 45 km de cale ferată

de Adrian Bărbulescu , 17 februarie 2017 - stire actualizata la ora 15:00, 17 februarie 2017
CFR a semnat cu italienii de la Astaldi un contract de 375 milioane de euro pentru reabilitarea a 45 km de cale ferată

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat Asocierea Astaldi SpA - FCC Construccion SA - Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA – SC Thales Systems România SRL câştigătoare a licitaţiei pentru reabilitarea la standarde europene a subtronsonului km 614 (Radna) - Cap Y Bârzava (2a).

Secțiunea de cale ferată este situată în vestul țării, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Curtici, pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul IV Pan-European) Nürnberg–Praga–Viena–Budapesta–Curtici–Simeria–Braşov–Bucureşti–Constanţa.

Este vorba de un tronson de 44,706 km, pe care vor fi înlocuite șinele și terasamentul, astfel încât să permită circulația trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h. În cadrul acestui proiect se vor executa lucrări de terasamente şi consolidări pe 44,706 km, de construire a 13 poduri noi (dintre care două peste râul Mureș), modernizarea a 39 de podeţe, lucrări civile în cinci gări, lucrări de electrificare şi energoalimentare, precum şi lucrări de implementare a sistemului de siguranţă a traficului ERTMS.

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat, iar valoarea totală estimată a contractului este de 1.689.959.733,89 lei (fără TVA), adică aproximativ 375 milioane de euro.

Comentarii

  • JR

    17 februarie 2017 16:02

    8,3 milioane de euro pe km. Nu e cam puțin? Băieții ăștia cu ce mai rămân? Plus că trebuie să subcontracteze niste sarantoci care sa le facă lucrarea.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design