2 C
București
duminică, 29 decembrie 2024
AcasăSpecialCea mai nouă afacere de SUCCES: vânzarea de EXTINCTOARE

Cea mai nouă afacere de SUCCES: vânzarea de EXTINCTOARE

Afacerile cu produse din domeniul prevenirii și stingerii incendiilor au un potențial de dezvoltare remarcabil, relevă o analiză realizată de KeysFin.

După incendiul din clubul Colectiv și după Ordonanța de Guvern care permite pompierilor să închidă cluburile, comenzile pentru produse și servicii în domeniul PSI au crescut de cinci ori față de media ultimilor ani.

“După tragedia din clubul Colectiv, nu există, probabil, român care să nu fi înţeles consecinţele ignorării măsurilor de protecţie împotriva incendiilor. Iar cea mai bună dovadă o reprezintă faptul că din magazinele de specialitate au dispărut, practic, tot ce înseamnă produse specializate, de la extinctoare la detectoarele de fum, hidranţi”, afirmă specialiștii KeysFin.

Afacerile din acest sector poartă codul CAEN 8425 – activităţi de luptă împotriva incendiilor şi de prevenire a acestora. Datele de la Registrul Comerţului şi Ministerul Finanţelor arată că în România sunt înregistrate în prezent numai 75 de firme care oferă astfel de servicii.

“Raportat la nivelul României, înseamnă că avem 1,7 companii per judeţ, ceea ce este extrem de puţin raportat la potenţialul de business. Iar dacă luăm în calcul că cele mai multe asemenea societăţi sunt înregistrate în Bucureşti – 57, rezultă că avem zone întregi din ţară neacoperite cu astfel de servicii”, afirmă KeysFin.

Cele mai multe firme înregistrate în acest domeniu sunt în Bucureşti – Ilfov, apoi în judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Arad. Dar sunt și regiuni ale României unde nu există, practic, servicii specializate în sectorul protecţiei împotriva incendiilor.

Societăţile medii şi mari, cu spaţii de producţie sau de expunere de mare suprafaţă, cum sunt mall-urile, măsurile PSI au reprezentat o preocupare şi până în prezent, consideră KeysFin. În schimb, în sectorul HORECA (hoteluri, cluburi, restaurante), multe firme, mai ales cele de tip SRL, “au preferat să ignore problema protecţiei împotriva incendiilor”.

Pe de altă parte, “riscul de incendiu va determina multe asociaţii de locatari să se doteze cu stingătoare şi instalaţii anti-incendiu pentru spaţiile comune. Asta mai cu seamă că anveloparea blocurilor cu materiale în genul polistirenului a crescut sensibil potenţial unor incendii puternice, cu rază mare de acţiune”, avertizează analiştii de la KeysFin.

Informaţiile despre acest subiect provin din barometrul privind starea business-ului românesc. Barometrul este un proiect dezvoltat de KeysFin,  pe baza datelor financiare privind societăţile comerciale şi PFA-urile active în România.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Românii, tot mai nemulțumiți de viață: Criza politică urcă pe lista principalelor temeri

Războiul din apropierea României rămâne o sursă majoră de îngrijorare pentru 24% dintre respondenți Un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES)...

Românii, tot mai nemulțumiți de viață: Criza politică urcă pe lista principalelor temeri

Războiul din apropierea României rămâne o sursă majoră de îngrijorare pentru 24% dintre respondenți Un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES)...
Ultima oră
Pe aceeași temă