Asociația SM Speromax Alba și Fundația Vodafone România vor susține un centru dedicat tinerilor care suferă de o boală teribilă. Este vorba de proiectul “Scleroza multiplă, boala adultului tânăr. Recunoaște riscurile”. Proiectul vizează înființarea unui centru de zi și acordarea de servicii socio-medicale specializate, pe o perioadă de 12 luni, pentru 80 de pacienți diagnosticați cu scleroză multiplă, în județul Alba.
Investiția Fundației Vodafone România în dezvoltarea acestui proiect se ridică la aproximativ 42.000 de euro. ”Proiectul are prevăzute și acțiuni ample de informare privind problematica sclerozei multiple și îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu handicap, la nivel local și național”, spun reprezentanții societății civile.
”Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte pe care le derulăm, prin care ne propunem să sprijinim persoanele afectate de scleroza multiplă din județul Alba.
Înca de la înființare, asociația noastră a avut rezultate importante – spre exemplu, am ajuns în cele mai izolate colțuri ale județului, cum ar fi Vința, Valea Tupilor sau Șugag, acolo unde se află pacienți de scleroză multiplă. Acum, ne dorim ca, prin acțiunile noastre, chiar să îmbunătățim viața acestor câteva zeci de persoane, din întregul județ. Vom pune la dispoziția bolnavilor servicii socio-medicale, vom înființa un centru de zi, ne vom deplasa la domiciliul pacienților nedeplasabili și, în același timp, ne dorim să formăm un număr cât mai mare de specialiști în problematica sclerozei multiple, la nivel județean”, a spus Dragoș Zaharia, președintele Asociației SM Speromax Alba.
“Suntem alături de Dragoș Zaharia și de Asociația SM Speromax Alba încă din 2012. În fiecare an, un voluntar înscris în programul nostru «Voluntar de Profesie» s-a implicat în susținerea și dezvoltarea proiectelor Asociației Speromax, iar anul acesta le oferim și sprijin financiar, în cadrul rundei de finanțare «Fondul pentru Fapte Bune». Ne-a impresionat programul propus de Dragoș în acest an, mai ales datorită faptului că abordează problematica acestei afecțiuni, nu doar din perspectiva bolnavului, ci mai ales din perspectiva celorlalte comunități implicate – membrii familiilor pacienților diagnosticați cu scleroză multiplă, medici specialiști și studenți la Asistență Socială, voluntari și membri ai societății civile din județul Alba”, a spus Angela Galeta, director al Fundației Vodafone România.