3 milioane de euro amendă pentru companii de foraj

de David Simion , 22 decembrie 2014 - stire actualizata la ora 14:34, 22 decembrie 2014
3 milioane de euro amendă pentru companii de foraj

Consiliul Concurenței a amendat cu aproape 3 milioane euro, pentru că ar fi trucat unele licitaţii pentru lucrări de foraj organizate de Romgaz Mediaş, companiile Dafora Mediaş, Upetrom 1 Mai, Foraj Sonde Craiova şi Foraj Sonde Târgu-Mureş, potrivit unor surse din piaţa energetică, citate de Mediafax.

Investigația Consiliului Concurenței a început în 2010 și a fost finalizată în luna decembrie. Amenzile sunt cuprinse între 300.000 euro (Upetrom) și 900.000 euro (Dafora), au precizat sursele.

Purtătorul de cuvânt al grupului Upetrom, Radu Petrescu, a afirmat că Upetrom 1 Mai nu a primit nicio notificare privind vreo amendă, iar compania produce utilaj petrolier, neavând operațiuni de forj petrolier. ”Upetrom nu a fost notificată de vreo amendă care să o privească. Noi producem echipamente de foraj petrolier, dar nu avem activități de foraj petrolier", a declarat Petrescu, citat de agenție. Grupul Upetrom este deţinut de omul de afaceri Gabriel Comănescu.

Companiile sancționate vor avea la dispoziție 30 de zile să conteste sancţiunile după ce vor primi decizia de la Consiliul Concurenței.

Compania Dafora este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, iar Foraj Sonde Craiova face parte din grupul Bega, deţinut de frații Marius şi Emil Cristescu. Foraj Sonde Târgu Mureş este deținută de omul de afaceri Vasile Aron.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design