14.3 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialAcțiunile marilor companii europene închid la maximul ultimilor 6 ani

Acțiunile marilor companii europene închid la maximul ultimilor 6 ani

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile bursiere de marţi în creştere, la cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani. Evoluția a fost determinată de rezultatele trimestriale peste aşteptările analiştilor anunţate de companii precum ThyssenKrupp şi Airbus Group, transmite Bloomberg.

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,3%. Stoxx Europe 600 a crescut cu 7,7% de la un minim al acestui an atins pe 4 februarie, susţinut de intensificarea activităţilor de fuziuni şi achiziţii şi de afirmaţiile preşedintelui Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, potrivit cărora instituţia este pregătită să reducă dobânda cheie în iunie, dacă va fi nevoie.

"În pofida creşterii acţiunilor din acest an şi cel precendent, am încredere că avansul va continua", a declarat Herbert Perus, director la Raiffeisen Capital Management în Viena.

Indicii naţionali au scăzut pe 10 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele german DAX a urcat cu 0,5%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,3%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 0,3%.

Acţiunile ThyssenKrupp au urcat cu 4,1%. Cel mai mare producător german de oţel a îmbunătăţit estimările de profit pentru 2014, care ar urma să se dubleze faţă de cel de 586 milioane de euro obţinut anul trecut.

Airbus a încheiat şedinţa cu un avans al titlurilor de 6,2%. Producătorul francez de avioane a obţinut în primul trimestru un profit înainte de dobânzi, taxe şi elemente excepţionale de 700 de milioane de euro, peste aşteptările analiştilor, şi vânzări în urcare cu 5%, la 12,6 miliarde de euro.

Titlurile Telecom Italia au coborât cu 5,2%, din cauza veniturilor trimestriale în declin cu 12%, la 5,19 miliarde de euro, care au ratat estimările analiştilor.

Cele mai citite

Accident cu două persoane decedate după ce o autoutilitară s-a răsturnat

Două persoane au murit şi trei au fost rănite, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident produs pe DN 13B, între localităţile Praid...

Trump în siguranță, după o „aparentă” tentativă de asasinat

Suspectul și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în lupta împotriva Rusiei Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, este în afara oricărui pericol, după ce Serviciul...

Doi bărbați au murit după ce mașina în care se aflau a intrat într-un copac

Doi bărbați au decedat în noaptea de duminică spre luni, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un copac. În urma impactului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă