2.6 C
București
joi, 5 decembrie 2024
AcasăInternaționalRoyal Art Muzzyk prezintă spectacolul extraordinar “Sentimente”

Royal Art Muzzyk prezintă spectacolul extraordinar “Sentimente”

Royal Art Muzzyk prezintă vineri, 2 noiembrie, ora 19:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Romane, B-dul Dacia nr. 12, sector 1, Bucureşti spectacolul „Sentimente”, care înfăţişează iubirea şi suferinţa, trădarea şi egoismul, ce sunt împinse la cote maxime, acutizând, prin interpretare vocală şi scenica, stări de spirit incontrolabile, exaltări vecine cu nebunia.

„Sentimente” este spectacolul realizat în memoriam Hero Lupescu, ce a fost şi rămâne unul dintre puţinii regizori de operă autentici pe care i-a avut teatrul liric românesc. Protagonista în ultima producţie condusă de Marele Maestru în calitate de profesor, mezzosoprana Claudia Deleanu îşi dăruieşte ideile şi le pune în practică de fiecare dată când are posibilitatea, purtând cu onoare şi inspiraţie mai departe artă în stilul ce l-a consacrat pe mentorul său.

Spectacolul reprezintă doar una dintre ideile excelente transpuse de către Claudia Deleanu, urmaşa Mareului Maestru, într-un spectacol deja prezentat şi apreciat de către publicul bucureştean.

Tonul actual şi maniera inedită în care este tratată tema clasică a iubirii, alături de profesionalismul cu care soliştii Royal Art Muzzyk îşi însuşesc rolurile sunt aspectele realmente apreciate şi aplaudate de către toţi spectatorii şi ceea ce, de fapt, recomanda „Sentimente”.

Este vorba despre un spectacol liric contemporan de arii celebre din opere precum „Tosca”, „La Wally”, „Orfeu şi Euridice”, legate prin muzică tinerei compozitoare Eliza Puchianu, absolventă Royal Irish Academy of Music şi interpretate de colaboratorii Royal Art Muzzyk, în regia Claudiei Deleanu.

Regizoarea Claudia Deleanu a ilustrat în acest spectacol ceea ce spunea mentorul sau, Hero Lupescu: „Dacă vrem cu adevărat că opera să trăiască ca gen, trebuie schimbat radical felul de a concepe un spectacol de operă. Mă refer la teatralitatea ce se impune, la trăirea autentică şi nu formală a muzicii care se cântă şi la devoţiunea cu care trebuie abordat acest gen pe care îl iubesc şi îl voi iubi toată viaţa.”

Marele merit al regizoarei Claudia Deleanu constă în obţinerea unei compoziţii de o originalitate şi complexitate remarcabile, situate undeva, în afara timpului, în care se regăsesc tinerii noştri, cu toate bunele şi relele lor, dar, mai presus de orice, cu acele unice şi imuabile emoţii, numite în acest spectacol, atât de simplu, „sentimente”.

Din punct de vedere muzical, tânăra pianista Eliza Puchianu reuşeşte prin compoziţiile sale, să facă insesizabile trecerile de la Bellini la Mozart, de la Ceaikovski la Puccini, fără ca publicul să simtă sutele de ani care despart aceste lucrări, rezultatul fiind o uniune remarcabilă a unor monştri sacri ai operei.

„Viaţa este un complex de stări şi sentimente. Atunci când ele sunt transmise publicului cu maximă sinceritate, au darul de a produce emoţii extraordinare tuturor celor care participă la acest inedit eveniment „- a declarat Claudia Deleanu – regizor şi profesor de canto în cadrul proiectului.

Din partea Royal Art Muzzyk, la realizarea acestui spectacol au contribuit: Claudia Deleanu – Profesor canto/Regizor, Eliza Puchianu – Pianista/Compozitoare, Corina Ignat – Soprană, Ana-Maria Voica – Soprană, Ana-Maria Acunnune – Soprană, Vladimir Sima – Tenor, Valentin Trandafir – Tenor, Cătălin Nicolescu – Light Design, Sorin Deleanu – Editor Film.

Organizarea spectacolului la Bucureşti este posibilă cu sprijinul Muzeului Naţional al Literaturii Romane iar intrarea este liberă.

Compania de muzică Royal Art Muzzyk reprezintă spaţiul în care talentul şi bazele teoretice ale tinerilor artişti sunt transpuse în spectacole unice de teatru şi muzica. Doar o joacă serioasă şi responsabilă a tinerei echipe la început, s-a transformat în scurt timp, într-o echipă de profesionişti care, sub atenta îndrumare a Claudiei Deleanu, şi-a dovedit măiestria şi performanţa, onorând cu succes fiecare provocare, spre încântarea totală a publicului. Evoluţia artistică de până acum a creat cadrul în care proporţiile acestor spectacole experimentale să crească mereu, astfel construind un grup omogen, ce întotdeauna colaborează artistic în cele mai rafinate moduri de exprimare.

Cele mai citite

Consilier securitate națională Casa Albă: SUA are muniție insuficientă în cazul unui conflict cu China

Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a avertizat miercuri că Statele Unite ar putea rămâne rapid fără muniţie în cazul...

Călin Georgescu vrea schimbarea Constituției

Candidatul independent la prezidenţiale, Călin Georgescu, a afirmat, miercuri, că în cazul în care ar deveni şef al statului, ar lua în calcul un...

Trei cetățeni ucraineni vor fi recuperați de salvamontiști și polițiști de frontieră din munții Maramureșului

Trei cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului urmează a fi recuperaţi de salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră, a informat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă