13.2 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalEurovision: De ce e mai bine să pariem pe Ungaria decât pe...

Eurovision: De ce e mai bine să pariem pe Ungaria decât pe România

Casele de pariuri consideră că România nu are nici o şansă să triumfe la concursul Eurovision, dar că va primi multe puncte din partea Moldovei şi a Spaniei.

Organizatorii de jocuri de noroc din Europa dau posibilitatea românilor de a câştiga bani pariind pe candidatul României (sau pe al altei ţări) la concursul muzical Eurovision. Cota pe care „unibet” o oferă pentru ca trupa „Hotel FM” să triumfe la Eurovision este de 50/1, ceea ce înseamnă că, dacă mizaţi 10 lei, veţi putea avea un câştig de 500 de lei. România pleacă drept a 16-a favorită, o şansă egală cu aceea a Greciei pentru a triumfa la Campionatul European din 2012. Bookmakerii nu cred că România va intra nici măcar în primele patru, acordând o cotă imensă pentru această posibilitate: 8/1. Între statele din Balcani, ţara noastră este plasata pe poziţia a treia, după Bosnia şi Turcia, dar în faţa Albaniei şi Bulgariei. De asemenea, România este situată în spatele Ungariei, care are şansa a cincea la câştigarea trofeului, cu o cotă de 9,5/1. Unibet a aflat de existenţa unei mari comunităţi de conaţionali în Spania şi consideră că este foarte probabil ca România să acorde punctaj maxim Spaniei. (Cota oferită este de 3,5/1)

Pariurile muzicale, sub pariurile sportive

Iulia Ilaş, unul dintre managerii „Unibet”, ne-a precizat: „Anul trecut, clienţi din 35 de ţări au pariat pe Eurovision, dintre care 1,5% au fost pariuri plasate de clienţii din România”. Totuşi, concursul de televiziune nu are priza pariurilor sportive: „Pariurile pe o partidă din campionatul Angliei, al unui meci de tenis în care ar fi implicat Victor Hănescu, sau o partidă de prima divizie din România sunt incomparabil mai populare decât pariurile pe concursul Eurovision 2011.” Întrebată cum a fost stabilită cota pentru melodia interpretată de „Hotel FM”, Iulia Ilaş ne-a precizat: „Cotele pentru fiecare ţară în parte au fost stabilite de echipa Unibet, de traderi care se ocupă exclusiv cu evenimente de acest gen.”

„Moldova va da punctele României”

Nici „bwin” nu crede într-o victorie a României la Eurovision, ţara noastră plecând cu şansa a 19-a în competiţie. „Hotel FM” are o cotă de 51/1 să câştige concursul. Aceeaşi cotă este acordată, de exemplu, pentru ca Mexic sau Paraguay să triumfe la Campionatul Mondial de Fotbal din 2014. Ambele case de pariuri cred, însă, că România va depăşi semifinala şi va intra cu sigu¬ranţă în marea finală. Un pariu bun pe care aţi putea să-l faceţi îl reprezintă intrarea României în primele zece, caz în care veţi primi de trei ori suma jucată.

Unul dintre cele mai interesante pariuri sunt bazate pe arhicunoscutele prietenii dintre state. Astfel, „bwin” dă posibilitatea pariorilor de a ghici dacă Moldova va da României 12 puncte în finală. Bookmakerii nu se îndoiesc că aşa va fi, deoarece oferă pentru un răspuns pozitiv o cotă foarte mică: 1,30. Reprezentanţii „bwin” îşi motivează decizia de a include evenimentul muzical în panoul principal de pariuri deoarece „Eurovision este un eveniment interesant pentru mass-media. Compania noastră se concentrează pe pariuri sportive, însă este în creştere şi sectorul de pariuri din zona divertismentului, pentru că vrem să atragem noi clienţi. Ediţia din 2010 a concursului a fost cel mai bun eveniment din zona divertismentului, din punct de vedere al pariurilor plasate. Totuşi, asemenea evenimente nu se pot compara cu pariurile sportive, în special cu cele plasate pe meciuri de fotbal.”
Potrivit bookmakerilor, cele mai mari şanse de a câştiga competiţia le au Franţa, Marea Britanie, Estonia, Danemarca, Germania şi Ungaria.

Cotele României la concursul Eurovision
50/1 pentru câştigarea competiţiei
8/1 pentru a intra în primele patru clasate
10/1 pentru a câştiga semifinala competiţiei
3,20/1 pentru a intra în top 10
1,18/1 pentru a intra în finală

Cum îţi poate înmulţi banii Angela Gheorghiu

Compania „bwin” mai organizează un pariu intreresant în care este implicat un român. Soprana Angela Gheorghiu este favorită să câştige trofeul „Birgit Nilsson” care se va acorda duminică. Dacă veţi pune 10 lei şi Angela Gheorghiu va triumfa, veţi ridica 90 de lei. Cel dintâi câştigător al acestui concurs a fost celebrul Placido Domingo.

Cele mai citite

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Hackerii iranieni au trimis informații despre campania lui Trump, în tabăra democraților

Un purtător de cuvânt al campaniei vicepreședintelui Kamala Harris a spus că doar „câteva persoane au fost vizate de aceste e-mailuri” Hackerii iranieni au luat...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă