16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăInternaționalSRTv: Ponta şi Antonescu au refuzat invitaţiile de a participa la diferite...

SRTv: Ponta şi Antonescu au refuzat invitaţiile de a participa la diferite emisiuni ale TVR

TVR susţine, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că Victor Ponta şi Crin Antonescu au refuzat invitaţiile realizatorilor Departamentului Ştiri de a participa în platou la diferite emisiuni, însă cei doi lideri politici şi-au exprimat punctele de vedere în direct, la telefon, la ştiri şi dezbateri.

Victor Ponta a declarat, luni, că Direcţia de ştiri condusă de Rodica Culcer are 320 de angajaţi, el apreciind că această cifră este mai mare decât cea a tuturor angajaţilor de la toate televiziunile private la un loc, în condiţiile în care TVR ocupă „ultimul loc” în audienţe. „Un salariu de 3000 de euro într-o instituţie publică pentru doamna Culcer, pentru cele 17 apariţii în acest an ale lui Traian Băsescu la TVR, comparate cu cele zero apariţii ale mele şi 320 de angajaţi plătiţi din bani publici – asta nu e o presiune politică, ci o realitate politică ce nu a mai existat dinainte de ’89”, a spus Ponta.

De cealaltă parte, Societatea Română de Televiziune (SRTv) transmite, într-un comunicat remis marţi MEDIAFAX, că în ultimele zile, diverşi oameni politici şi lideri de opinie au făcut o serie de declaraţii neadevărate şi inexacte cu privire la activitatea TVR.

În ceea ce priveşte apariţiile lui Traian Băsescu şi ale lui Victor Ponta în emisiunile de la TVR, Televiziunea publică spune că, de la începutul anului 2011, preşedintele României a fost prezent în 11 emisiuni coordonate de Departamentul Ştiri.

„În acest timp, liderii politici Victor Ponta şi Crin Antonescu au refuzat invitaţiile realizatorilor Departamentului Ştiri de a participa în platou, la diferite emisiuni. Astfel, Victor Ponta a refuzat cinci invitaţii de a participa la «Prim plan» şi «Tema zilei», iar Crin Antonescu, patru. Victor Ponta şi Crin Antonescu şi-au exprimat punctele de vedere în direct, la telefon, în diferite emisiuni de ştiri sau dezbateri”, menţionează TVR.

Totodată, Televiziunea Română precizează că în declaraţii se omite faptul că „ponderea timpului şi a numărului de apariţii ale oamenilor politici în programele TVR este reglementată prin Decizia nr. 187/2006 a CNA, cu modificările ulterioare”. „Decizia CNA nu precizează ponderea timpului care trebuie alocată în programe pentru Preşedinţie”, adaugă TVR.

Televiziunea publică menţionează totodată că în ultimele luni în platourile TVR au fost prezenţi lideri marcanţi ai opoziţiei, printre care Miron Mitrea, Ecaterina Andronescu, Adrian Năstase, Ioan Mircea Paşcu, Călin Popescu Tăriceanu, Varujan Vosganian, Teodor Meleşcanu şi Ludovic Orban.

Pe de altă parte, referindu-se la afirmaţia lui Victor Ponta că Direcţia de ştiri are 320 de angajaţi, Televiziunea publică precizează că „numărul nu are relevanţă, fiind rupt din context”. În comunicat se precizează că aceşti angajaţi lucrează pentru toate jurnalele TVR (patru pe TVR 1, două pe TVR 2, unul pe TVR 3), pentru TVR INFO – canal dedicat de ştiri şi dezbateri cu emisie 24/24, pentru emisiunile de dezbateri de pe toate canalele TVR şi pentru ştirile, emisiunile şi transmisiunile sportive din cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport (DEIS), pentru toate canalele TVR.

În plus, TVR spune că numărul include atât personalul editorial, cât şi personalul tehnic, care asigură realizarea producţiilor enumerate: reporteri, redactori, editori, producători, realizatori, prezentatori, arhivişti, documentarişti, cameramani, editori imagine, şoferi, regizori, designeri grafică, operatori producţie.

„Afirmaţia că cifra angajaţilor TVR pentru DEIS este mai mare decât cea a tuturor angajaţilor de la toate televiziunile private la un loc este neadevărată. Potrivit informaţiilor din presă disponibile, numai o televiziune privată de ştiri număra circa 1.000 de angajaţi anul trecut. Tot spre comparaţie, televiziunea publică din Bulgaria numără aproape 300 de angajaţi permanenţi şi 100 de colaboratori ai emisiunilor de ştiri”, menţionează Televiziunea publică.

În plus, TVR precizează că a avut nevoie de 150 de persoane pentru a asigura transmisiunea Festivalului „George Enescu” – un brand cultural cu reputaţie internaţională – timp de o lună. „Un efort fără obiective comerciale, dar în acord cu misiunea TVR, de serviciu public – în consecinţă necesar”, mai spune TVR.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că directorul direcţiei ştiri a TVR, Rodica Culcer, încasează din bani publici un salariu de 11.500 de lei, plus pensie, în condiţiile în care TVR a transmis emisiuni în care apare doar Traian Băsescu.

Ponta a prezentat o serie de date atribuite Direcţiei marketing şi vânzări – compartimentul strategie cercetare de piaţă a TVR şi a susţinut, că potrivit acestor date, în prima jumătate a lunii în curs, Traian Băsescu şi „instituţiile sale” au avut o prezenţă de 42%, majoritatea parlamentară a înregistrat o prezenţă de 26%, iar opoziţia parlamentară o prezenţă de 29%.

Pe de altă parte, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu se poate accepta ca o instituţie publică precum TVR să fie transformată, pe bani publici, într-o instituţie „de propagandă” a lui Traian Băsescu şi a PDL.

Cele mai citite

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...

Lavrov recunoște că Putin a glumit cu susținerea Kamalei Harris la președinția SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o glumă atunci când a spus că Moscova o sprijină pe candidata democrată, Kamala Harris, în cursa pentru...

Tipuri de mașini de găurit: cum o alegi pe cea care ți se potrivește?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă