16.7 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăInternaționalAflă care este CANALUL TV de documentare numărul 1 din România

Află care este CANALUL TV de documentare numărul 1 din România

History este canalul de documentare cel mai vizionat din ţara noastră, în condiţiile în care a rămas unul dintre puţinele posturi de nişă de pe piaţă, odată cu eliminarea din grila RDS a posturilor Discovery, conform Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţelor.

Astfel, peste 500.000 de telespectatori unici pe zi urmăresc History România, potrivit Asociaţiei  pentru Măsurarea Audienţelor (ARMA). Publicul urban este reprezentat cu precădere de bărbaţi (peste 60% din audienţă) şi persoane cu vârsta cuprinsă între 16 şi 54 de ani (peste 80%).

Ca urmare a acestor rezultate, deţinătorul History,  A+E Networks, a decis să lanseze chiar şi un feed separat pentru History România, iar unul dintre scopurile acestui feed va fi şi acela „de a oferi pe viitor conţinut local, creat conform dorinţelor telespectatorilor români”, a explicat directorul de vânzări al A+E Networks, Justin Stephenson.

„Suntem încântaţi să fim canalul numărul 1 în segmentul pe care activăm, în acest moment. History este distribuit în România încă din 2008 şi ne-am concentrat permanent pe consolidarea prezenţei noastre aici. Următorul pas din strategia noastră de business îl reprezintă creşterea vânzărilor de publicitate prin investiţii în conţinut şi în campanii de marketing memorabile”, a declarat directorul A+E Networks, Tom Davidson.

History include cinci emisiuni, considerate a fi cele mai populare din grila postului: “Aşii amanetului” (“Pawn Stars”), “Războiul depozitului” (“Storage Wars”), “Extratereştri antici” (“Ancient Aliens”), “Colecţia de la Count’s Kustoms” (“Counting Cars”) şi “Aşii amanetului din Louisiana” (“Cajun Pawn Stars”).

HISTORY este, în prezent, printre puţinele canale de documentare de pe piaţa românească, după ce Discovery Channel a ieşit din grila operatorului RCS&RDS.

În noiembrie 2012 RCS&RDS a solicitat aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) să scoată canalele Discovery de pe reţelele sale de cablu, analogic şi digital, după ce compania de telecomunicaţii a scos Discovery Channel şi de pe reţeaua sa de satelit Digi.

După ce RCS&RDS a scos din pachetul de bază de pe reţelele de cablu televiziunile Discovery Channel şi Animal Planet, ele au fost înlocuite de History Channel, dar şi de BBC Entertainment.

La nivel mondial, History ajunge la 550 de milioane de telespectatori în fiecare semestru, în mai mult de 150 de ţări, iar conţinutul emisiunilor este tradus în peste 38 de limbi. Canalul a fost lansat pentru prima dată în Marea Britanie în noiembrie 1995, iar acum ajunge în peste 330 de milioane de locuinţe.

Cele mai citite

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...
Ultima oră
Pe aceeași temă