21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCulturăFilmul de debut al Adinei Pintilie, în competiție oficială la Berlin

Filmul de debut al Adinei Pintilie, în competiție oficială la Berlin

Î

n scrisoarea oficială de invitație, directorul festivalului, Dieter Kosslick, scrie: “Mai întâi de toate, permiteți-mi să vă mulțumesc pentru că ne-ați oferit marea oportunitate de a vedea «Touch Me Not» pentru festivalul nostru. Cu toții am fost profund impresionați, de aceea vă rog să acceptați felicitările mele”.

Până la această competiție, filmul a mai câștigat Premiul ARTE France la Cinemart în cadrul -Festivalului Internațional de Film Rotterdam, Premiul principal de producție la Torino Filmlab și premiul Cinelink Work-in-Progress în cadrul Festivalului Internațional de Film Sarajevo și a fost selectat în Atelier Cinefondation din Cannes și la piața de finanțare -Venice Gap Financing Market din cadrul Festivalului de la -Veneția.

Lungmetrajul reprezintă prima parte a unui viitor proiect de artă multi-platform, susținut printre altele de Centrul Pompidou din Paris, de Muzeul Național de Artă Contemporană din București, Muzeul de Artă Modernă din Varșovia și Centrul de Artă Spinnerei Leipzig.

Intimitatea, dincolo de tabuuri

Filmul este o abordare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate, ca aspect fundamental al existenței umane. Explorând, dincolo de tabuuri, rolul esențial pe care intimitatea îl joacă în dezvoltarea umană, “Touch Me Not” își propune să des-chidă noi perspective, să educe, să promoveze tole-ranța și libertatea de expresie, să creeze un spațiu de (auto)reflectare, provocând privitorul să își reevalueze propriile idei cu privire la intimitate.

Filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 și 2017, cu o distribuție mixtă de actori profesio-niști și persoane reale, pelicula reunește oameni din întreaga Europă: Laura Benson (Anglia/Franța), Tomas Lemarquis (Islanda/Franța), Christian Bayerlein (Germania), Grit Uhlemann (Germania), Hanna Hofmann (Germania), Seani Love (Anglia/Australia), Irmena Chichikova (Bulgaria) și Dirk Lange (Germania).

Filmele Adinei Pintilie se situează la granița dintre ficțiune, documentar și artă și se disting printr-un stil vizual profund personal, experimentare îndrăzneață și explorare a psihologiei umane. Scurtmetrajele și documentarele sale au participat la festivaluri de prestigiu, unde au fost -recompensate cu mai multe premii. 

 

Premiera filmului va avea loc la Berlin pe 22 februarie, ora 22.00

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă