22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalPatru filme austriece, prezentate la cinema Studio din Bucureşti

Patru filme austriece, prezentate la cinema Studio din Bucureşti

Forumul Cultural Austriac a pregătit primul proiect cultural al toamnei, patru producţii de film – austrian box office records – care s-au bucurat de mare succes atât la publicul din Austria, cât şi la festivalurile internaţionale de film, urmând să fie prezentate, în perioada 19-22 septembrie, la Cinema Studio din Capitală, potrivit Agerpres.

Prin acest proiect se încearcă prezentarea cinematografiei austriece unui public mai larg, Forumul Austriac dorind să contribuie la savurarea filmelor valoroase din punct de vedere cinematografic şi de către cinefilii din România.

Drama „The Counterfeiters” în regia lui Stefan Ruzowitsky, distinsă cu premiul Oscar pentru cel mai bun film străin al anului 2007, va fi prezentat în premieră în România. Filmul tratează cea mai mare iniţiativă de falsificare de bani a tuturor timpurilor. Peste 130 de milioane de lire sterline au fost tipărite în ultimii ani de război, când conducerea Germaniei naziste a hotărât să înceapă tipărirea bancnotelor principalilor inamici, operaţiune denumită „operaţiunea Bernhard”.

Filmul „Revache” în regia lui Gotz Spielmann, care a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2009, spune povestea lui Alex, un îngrijitor, cu antecedente penale, care lucrează într-un bordel din Viena şi doreşte să înceapă o nouă viaţă alături de prostituata Tamara.

Pelicula „Suzie Washington”, o dramă regizată de Florian Flicker, vorbeşte despre păţaniile Nanei Iaschwili, cetăţean al fostei Uniuni Sovietice care încearcă să ajungă în Statele Unite cu o viză falsă. Depistată la Viena, este arestată, reuşeşte să fugă înainte de a fi trimisă înapoi în ţara ei şi toate problemele de care se loveşte în încercarea ei de a-şi continua drumul.

Filmul „Nordrand” regizat de Barbara Albert, este povestea a cinci tineri din zone şi straturi sociale diferite care caută o picătură de speranţă şi stabilitate în viaţa lor. Tinerii, exilaţi, refugiaţi din estul Europei, îşi încearcă norocul în partea de nord a Vienei, devenind victime ale unor aspiraţii eşuate şi a unei tinereţi pierdute.

Toate filmele vor beneficia de subtitrare în limba engleză.

Cele mai citite

Marcel Churchill sau războiul rozetelor

Întrebat de ce nu s-au luat măsuri după ce județul Galați a fost lovit de două ori de inundații majore de-a lungul timpului,...

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă