9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalSuedia, țară invitată de onoare la Bookfest 2017. Ficțiunea suedeză se află...

Suedia, țară invitată de onoare la Bookfest 2017. Ficțiunea suedeză se află în topul celor mai traduse 10 literaturi ale lumii

Sub sloganul „Sweden: Creating Stories“, la Bucureşti vor sosi nouă oaspeți suedezi de primă mărime: scriitori, ilustratori, editori și manageri culturali.

Suedia este oaspetele de onoare al ediţiei din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, ce va avea loc la Romexpo în perioada 24-28 mai. „Literatura suedeză este unul dintre pilonii de forță ai peisajului cultural actual și sper ca publicul să se bucure de expresivitatea și prospețimea aduse de invitatul de onoare al acestei ediții a Bookfest“, a declarat Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, organizatorul evenimentului.

Sub sloganul „Sweden: Creating Stories“, 9 oaspeți din Suedia vor sosi la București pentru a participa la lecturi publice, lansări de carte, dezbateri sau mese rotunde. Dincolo de evenimentele care au în centru literatura, Ambasada Suediei la București își propune ca prezența Suediei la Bookfest să constituie un bun prilej de a reflecta asupra unor subiecte precum educația pentru lectură, egalitatea de gen, drepturile omului, integrarea minorităților și promovarea diversității.

În plus, evenimentele dedicate celor mai mici dintre cititori au un loc special în agenda țării invitate anul acesta la Bookfest: „Îi invităm în mod deosebit pe copii să participe la activitățile dedicate lor în spațiul «Kids Corner» al Suediei“, a mărturisit Excelența Sa Anneli Lindahl Kenny, ambasadorul Suediei în România.

20 de evenimente

Lista oaspeților de onoare ai ediției din acest an a Salonului de Carte Bookfest include atât scriitori, deopotrivă poeți și prozatori, cât și artiști (ilustratori de carte), editori sau manageri culturali. O selecție generoasă de invitați, ce-și propune să ilustreze arhitectura pieței de carte suedeze contemporane, una dintre cele mai importante din lume: astăzi, ficțiunea suedeză se află în topul celor mai traduse 10 literaturi ale lumii, cărțile autorilor suedezi văzând lumina tiparului în traduceri ce depășesc 50 de limbi. În plus, Suedia este și spațiul literar care găzduiește cel mai prestigios premiu literar din lume: este vorba despre Premiul Nobel pentru Literatură, acordat de Academia Suedeză.

Standul Suediei, în calitate de invitat de onoare al Salonului de Carte Bookfest – ediția a XII-a, va fi amplasat în Pavilionul C4, iar cele aproximativ 20 de evenimente organizate de Ambasada Suediei în România, în colaborare cu partenerii săi, vor avea loc atât la stand, cât și în spațiul de evenimente din cadrul Pavilionului C4.   

Eliza Avram
Eliza Avram
Eliza Avram scrie sub pseudonim la Ziarul România Liberă din anul 2014. Eliza este un jurnalist român de investigații care a dezvăluit situații și acte de corupție din România. Printre cele mai cunoscute relatări se numără dezvăluirile despre legăturile Speranței Munteanu (Partener KPMG România) și fostul premier Victor Ponta, despre fratele fostului șef SIE - Gabriel Predoiu, despre malaxorul DNA din Ploiești (Ana Maria Pătru), și dezvăluirile despre păienjenișul fostei conduceri de la Unirea Shopping Center dar și ale clanului Stan (patronii Stanbox) - pe aceeași rețetă cu cea a lui Ion Rădoi (contractul de asociere dintre Metrorex și firma sindicatului condus de Ion Rădoi)
Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Antony Blinken va fi primit săptămâna viitoare de președintele Emmanuel Macron

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, va merge săptămâna viitoare în Franţa unde se va întâlni cu preşedintele Emmanuel Macron pentru a discuta în special...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă