Deschiderea celei de-a zecea ediții a festivalului va avea loc astăzi la Cinema Pro.
Și tot azi au loc și primele proiecții de filme la Cinema Eforie, Union și Elvire Popesco. De marți, 14 martie, acestor trei săli de cinema li se vor alătura Sala Horia Bernea a Muzeului Țăranului Român și Rezidența Scena9, pentru a găzdui evenimentele conexe ale festivalului. Astfel, Rezidența Scena9 va fi locul în care se poate vedea o expoziție de fotografie realizată de Laurențiu Garofeanu ce face parte dintr-un proiect mai amplu dezvoltat de organizația Samusocial din România, început în timpul Civil Society Pitch 2016, intitulat „Oamenii străzii, povești din București.
Aici, se vor desfășura de marți până vineri dezbateri pe marginea temelor din festival.
Teme de dezbatere
„De 10 ani în Europa: pe val, la vale și înapoi“, -„Bolile sănătății“, „Fără frică despre violența domestică“ sunt câteva dintre dezbaterile organizate în timpul săptămânii pentru ca la final să se abordeze fenomene sociale precum -căsătoria și familia în cadrul dezbaterii „Coaliția fricii“.
Sâmbătă și duminică, pe 18 și 19 martie are loc cea de-a doua ediție a Civil Society Pitch, o întâlnire cu 25 de realizatori de film, activiști și reprezentanți ONG din România, Ungaria și Bulgaria, pentru stabilirea filmelor documentare de la următoarele ediții. Pe 18 martie, de la ora 20.00, la Cinema Eforie se va oferi premiul festivalului, ales de un juriu format din elevi de liceu, -eveniment ce va fi urmat de documentarul „Varză, cartofi și alți demoni“, -realizat de Șerban Georgescu.
Duminică, în ultima zi de festival, tot la Cinema Eforie se poate viziona filmul câștigător al acestei a 10-a ediții a Festivalului One World Romania.