5.3 C
București
joi, 14 noiembrie 2024
AcasăInternaționalFestival rock lângă o cetate antică

Festival rock lângă o cetate antică

Acest loc situat lângă vechea cetate nu a fost ales întâmplător pentru desfășurarea Capidava Rock Fest. Capidava este un toponim getic, care, potrivit istoricilor, s-ar traduce prin „așezarea de la cotitură“ – adică tocmai cotul pe care îl face fluviul între satele Dunărea și Topalu.

„Spiritul libertății a domnit la Capidava prin legendarul Dapyx, conducător al unei uniuni de triburi getice situate în părţile centrale ale Dobrogei. Asediat în cetatea sa, și fără sorți de izbândă, Dapyx s-a sinucis în fruntea armatei sale, după cum era obiceiul conducătorilor din acele vremuri. Acum este momentul să aducem la Capidava spiritul libertății în acorduri de muzică rock și cu motoare turate“, spun organizatorii.

Sesiune de „Open Stage“

Evenimentul se va desfășura pe aproximativ 5.000 mp și va avea zone special amenajate pentru activități comerciale, produse alimentare tradiționale, zone destinate artiștilor locali, expoziții cu vânzare, o zonă de parcare și zonă de campare pentru cei așteptați să participe la festival.

În prima zi, 21 iulie, în jurul orei 12.00, va avea loc deschiderea oficială, urmată de diferite activități de agrement, inclusiv pescuit sportiv.

De la ora 15.00, va avea loc o sesiune de „Open Stage“; astfel, trupele tinere și foarte tinere vor avea ocazia de a cânta și a se promova în cadrul unui festival.

De la ora 18.00, pe scenă se vor afla: Yuvigi (Bulgaria), Vespera (România), Bucovina (România), Velian (Bulgaria).

A doua zi, 22 iulie, Capidava Rock Fest va continua, de la ora 15.00, cu activități de divertisment, urmate de „Open Stage“.

Sâmbătă seară, de la ora 18.00, pe scenă se vor afla: For The Wicked (România), Drive Your Life (Bulgaria), Gothic (România), Odd Crew (Bulgaria).

Comoara de la Topalu

Foarte aproape de cetatea Capidava, în preajma căreia are loc Capidava Rock Fest, la Topalu, comună cu aproximativ 2.000 de locuitori, o casă bătrânească a fost transformată într-o comoară de artă – Muzeul „Dinu și Sevasta Vintilă“. Muzeu de artă unic în mediul rural, cu 228 de opere de pictură, sculptură și grafică ale unor artiști celebri, printre care pictorii Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Mircea Demetrescu, Octav Băncilă, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Nicolae Tonitza, Camil Ressu, Corneliu Baba. Despre existența la Topalu a unei astfel de colecții de artă puțini știu, din câte se pare, deși Muzeul „Dinu și Sevasta Vintilă“ funcționează din anul 1960.

 

Cele mai citite

S-a aflat cauza decesului lui Silviu Prigoană

Omul de afaceri Silviu Prigoană a murit în urma unui infarct – este concluzia medicilor legiști. Procurorul va închide dosarul după ce va analiza...

ANAF elimină obligația depunerii Declarației unice în cursul anului pentru activități noi sau suspendate

ANAF anunță modificări importante prin Ordonanța de Urgență 128/2024: contribuabilii care încep, întrerup sau suspendă o activitate fiscală în cursul anului nu mai sunt...

Claudio Ranieri se întoarce la AS Roma pentru al treilea mandat!

Claudio Ranieri, în vârstă de 73 de ani, este pe punctul de a reveni în fotbal, la AS Roma, în ciuda retragerii sale anunțate...
Ultima oră
Pe aceeași temă