9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalFestival muzical. Nicolas Simion, câștigător al New Jazz Works

Festival muzical. Nicolas Simion, câștigător al New Jazz Works

Saxofonistul și compozitorul Nicolas Simion a fost desemnat  câștigătorul celei de-a doua ediții a concursului de compoziție New Jazz Works, platforma de comisionare a Bucharest Jazz Festival.

Printre criteriile de selecție stabilite de juriul format din Mircea Tiberian, Dan Ionescu și Cristian Soleanu se numără excelența artistică, expertiza compozițională a aplicantului și capacitatea de realizare a proiectului.

Saxofonist de jazz și impovizator, compozitor și producător, Nicolas Simion a compus în ultimii 30 de ani numeroase lucrări de jazz pentru ansambluri și orchestre, compozițiile sale având o semnătură autentic românească, reușind să îmbine remarcabil sugestii folclorice cu elemente ale jazz-ului modern și muzicii contemporane.

Muzician complex, cu peste 20 de albume înregistrate și distribuite atât în Europa, cât și în SUA, Nicolas Simion a colaborat cu nume importante de pe scena internațională de jazz, precum Mal Waldron, Tomasz Stanko, Idris Muhammad, Jim Pepper, Ino Nobuyoshi, Gunther Schuller, Archie Sheep şi alţii.

Lucrarea concepută pentru Bucharest Jazz Festival este gândită pentru o formulă de sextet, având în componența sa muzicieni străini și români, colaboratori apropiați ai jazzman-ului Nicolas Simion: Sorin Romanescu, Adi Stoenescu, Fausto Beccalossi, Chris Dahlgren, Silvio Morger.

„Pe lângă muzicienii consacrați, mai sunt și muzicieni tineri care au nevoie de experiență și încurajare, iar prin acest proiect pot fi puși în valoare și li se va oferi o șansă de a participa activ la dezvoltarea și crearea acestei muzici care trăiește din comunicarea dintre muzicieni și din contribuția fiecărui membru al grupului, creativitatea fiind unul dintre elementele de bază al unui ansamblu de jazz“, a declarat Nicolas Simion.

Organizat de ARCUB, Bucharest Jazz Festival susține candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii București – 2021 și are loc în perioada 19-25 septembrie în Piața George Enescu din Capitală.   

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Gabriela Ruse, OUT din turneul de la Antalya

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a avut o confruntare dificilă la turneul WTA 125 de la Antalya (Turcia), unde a fost învinsă în...

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă