Premiantul „României libere“ a fost renumitul medic Alexandru Irimie.
Membrii elitei Clujului au fost premiați de jurnaliști, care au lăsat, pentru o seară, pixurile, reportofoanele, aparatele foto sau camerele video pentru a-i recompensa pe membrii comunității care s-au distins în anul care a trecut prin inițiative dedicate comunității. Gala Premiilor Media de Excelență a fost găzduită de International Ballroom, sala de evenimente a Transylvania College și organizată de Amprenta Advertising. Prezentatorul evenimentului a fost Pavel Bartoș. Fiecare redacție din Cluj a avut posibilitatea de a oferi un premiu unei personalități. Redacția României libere – Ediția de Transilvania-Banat a decis să ofere premiul profesorului Alexandru Irimie.
Este vorba de unul dintre cei mai renumiți medici clujeni, o adevărată emblemă a Institutului Oncologic din Cluj și care, în același timp, este rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu“. Motivele acestei alegeri au fost multiple. Alexandru Irimie este unul dintre cei mai buni practicieni clujeni, un cercetător științific de top și, totodată, a contribuit decisiv la transformarea Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu“ într-una dintre cele mai importante instituții de învățământ medical superior din Europa Centrală. Cu linii de studiu în limbile română, engleză și franceză, universitatea clujeană atrage an de an un mare număr de studenți din țări precum Franța sau Suedia, dar și din Germania, India sau Tunisia. În prezent, cu peste 2.000 de studenți străini, Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu“ este cea mai performantă din țară, din acest punct de vedere.
Premianți de marcă
Alte personalități omagiate în cadrul galei clujene au fost, de exemplu, medicul Ioan Boilă, fost deținut politic și nepotul lui Iuliu Maniu, artizanul Marii Uniri a Transilvaniei cu Regatul României din 1 Decembrie 1918. El a fost premiat de publicația Ziar de Cluj, pentru voluntariatul din cadrul policlinicii fără plată „Familia Sfântă“.
Cluj Today l-a premiat pe Voicu Oprean, singurul român care a terminat în acest an cea mai dură competiție atletică, Iron Man, organizată în Suedia. Voicu Oprean conduce și una dintre cele mai mari companii românești din software, AROBS, care are peste 400 de angajați.
Totodată, el este principalul susținător financiar al celui mai important eveniment atletic din Transilvania, maratonul internațional organizat în fiecare an în luna aprilie. Revista Transylvania Today l-a premiat de vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, care are în palmares inaugurarea unor investiții de top din acest an. Este vorba de fabrica Bosch din Jucu, în valoare de 77 de milioane de euro, din parcul industrial Tetarom III, dar și de noua unitate de producție a gigantului american Emerson, care a investit deja peste 100 de milioane de dolari în parcul industrial Tetarom II din Cluj-Napoca. Aceste parcuri industriale sunt administrate de compania Tetarom, deținută de Consiliul Județean, iar Istvan Vakar este singurul membru al conducerii Consiliului Județean care a început să negocieze cu acești investitori în mandatul 2008 – 2012 și a reușit să îi convingă să își ducă proiectele la bun sfârșit în mandatul care a început în iunie 2012.
IMPORTANȚĂ. Moment festiv
Gala Premiilor Media de Excelență a ajuns la cea de-a 11-a ediție. Ea este unul dintre puținele momente în care jurnaliștii clujeni renunță la critica adresată actorilor vieții publice și, în schimb, recompensează personalitățile care au merite în transformarea în bine a comunității.