Ana Popovic, în concert la București

de [email protected] , 24 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 19:10, 24 ianuarie 2016
Ana Popovic, în concert la București


„Eroina blues-ului modern“, care și-a cucerit fanii din Europa și până în Statele Unite prin vocea, acordurile chitarei și prezența supersexy pe scenă, Ana Popovic, supranumită Jimi Hendrix feminin, va concerta pentru prima dată la București, pe 23 mai, de la ora 20.00, la Sala Mare a Teatrului.

Concertul „fenomenului venit din Serbia“, „eroinei blues-ului modern“, cum a fost numită Ana Popovic de presa din lumea întreagă, trebuia să aibă loc în luna decembrie a anului trecut, la Cinema Patria, însă Vreau Bilet a decis ca, din motive de siguranță a publicului, concertul să fie mutat într-o altă locație.

O cântăreață extraordinară, chitaristă la superlativ și o foarte talentată compozitoare, despre Ana Popovic s-a spus că „poate să cânte blues al naibii de bine, este sexy, cool și are o tehnică criminală de a cânta la chitară – adică tot pachetul“, scria Guitar World despre cântăreața care a reușit să se impună în chiar patria blues-ului prin stilul său  –
un mix original între blues, rock, funk, la care se adaugă o voce puternică și cu un timbru foarte particular. Ana Popovic a fost partenera de scenă a unora dintre cele mai sonore nume ale blues-ului, printre care B.B. King, Robert Cray, Buddy Guy, Robert Randolph, Warren Haynes, Jonny Lang, Bootsy Collins, Quinn Sullivan, Dweezil Zappa și Taj Mahal. După ce a luat cu asalt lumea europeană a blues-ului, sârboaica Ana Popovic s-a impus în chiar patria blues-ului și a început să înregistreze în New Orleans și L.A. Anul trecut, Ana Popovic i s-a alăturat lui Joe Bonamassa și festivalului organizat de celebrul muzician, Keeping the Blues Alive, și a cântat alături de nume ca John Hiatt, Robben Ford și Robert Randolph.

Nominalizată în mai multe rânduri la premiul „Contemporary Blues Female Artist of the Year“ din cadrul „Blues Music Award“, prima artistă europeană nominalizată la premiul pentru „cel mai bun debut“ la festivalul din Memphis, câștigătoare a premiului „Best Blues DVD“ la „Blues Matters Awards“ din Marea Britanie, sârboaica Ana Popovic este a treia generație care se naște cu chitara în mână din familia sa. Bunicul său a cântat într-un stil gypsy jazz, iar tatăl său a fost cel care i-a insuflat pasiunea pentru acest instrument.„Am crescut ascultând blues. Acasă ascultam foarte mult muzică bună -  Elmore James, Booker White, Albert Collins, Albert King, Stevie Ray Vaughan, Buddy Guy și mulți alții. Primul cântec pe care l-am cântat acasă a fost un blues, în limba engleză, cu mult înainte de a înțelege ce anume spuneau versurile“, își amintește Ana Popovic. Însă peste ani, sârboaica a ajuns să cânte pe aceeași scenă cu muzicienii pe care i-a admirat încă de când era copil. „A fost copleșitor“, spune Ana Popovic.   

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design