24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialTârgul de carte Gaudeamus a fost vizitat în primele trei zile de...

Târgul de carte Gaudeamus a fost vizitat în primele trei zile de peste 50.000 de persoane

Târgul de carte Gaudeamus a fost vizitat în primele trei zile de peste 50.000 de persoane, dintre care circa 34.000 de vizitatori au mers la Pavilionul Central Romexpo sâmbătă, potrivit Mediafax.

Cea de a 17-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus, care are loc între 18 şi 22 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo, continuă să atragă mii de vizitatori, dornici să profite de oferta generoasă prezentată de unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, dedicate cărţii.

Astfel, sâmbătă, cea de a treia zi a târgului, a adaugat în palmaresul acestei a Gaudeamus, circa 34.000 de vizitatori, care ridică bilanţul cumulat al primelor trei zile de la debutul manifestării la peste 50.000 de vizitatori.

Sâmbăta trecută a fost, potrivit comunicatului, una dintre „cele mai animate şi mai prolifice zile din istoria târgului”, cu peste 200 de evenimente, lansări şi prezentări de volume şi colecţii, dezbateri şi sesiuni de autografe.

Târgul de carte Gaudeamus 2010 va fi deschis până luni, 22 noiembrie, ora 16.00.

Programul de vizitare al următoarelor zile este: duminică, între orele 10.00 şi 20.00, şi luni, între orele 10.00 şi 16.00.

Accesul vizitatorilor la târg este permis pe baza biletelor de intrare, în valoare de 4 lei, şi a abonamentelor, valabile pentru întreaga perioadă a târgului, în valoare de 10 lei. Luni, în ultima zi a târgului, dedicată îndeosebi evenimentelor şi vizitatorilor de tip profesional, dar deschisă tuturor, accesul publicului va fi liber.

Zilnic, prin intermediul biletelor şi al abonamentelor de intrare, mii de vizitatori s-au înscris la Tombola Gaudeamus, ale cărei premii constau în: suma de 4.000 de euro, oferită de Adevărul Holding (Marele premiu), o cameră foto profesională oferită de Fundaţia „Noi citim” (premiul al doilea) şi un radio MP3 player oferit de Radio România (premiul al treilea).

Dat fiind faptul că în ultima zi a târgului accesul publicului va fi liber, biletele se pot achiziţiona până duminică, ora 20.00. Câştigătorii premiilor vor fi stabiliţi prin tragerea la sorţi, care va avea loc luni, la ora 12.30.

Târgul de carte Gaudeamus a fost deschis, joi, 18 noiembrie, la Pavilionul Central al Romexpo, în prezenţa ambasadorului Belgiei la Bucureşti, Leo d’Aes, şi a ambasadorului Italiei în România, Mario Cospito, dar şi a filologului belgian Jacques Dubois, preşedintele de onoare al evenimentului.

Începând cu acest an, Târgul de carte Gaudeamus va avea, la fiecare ediţie, un invitat de onoare. În 2010, invitatul de onoare este Belgia – Wallonie Bruxelles, opţiune bazată pe afinităţile culturale comune şi pe oportunităţile de cooperare şi schimburile profesionale pe piaţa cărţii între cele două ţări. Pe de altă parte, evenimentul marchează şi preşedinţia belgiană a Consiliului Uniunii Europene în perioada iulie – decembrie 2010.

Preşedintele de onoare al Târgului Internaţional Gaudeamus 2010 este Jacques Dubois, filolog belgian, profesor de literatură modernă şi de sociologie a literaturii la Universitatea din Liège, autor a numeroase studii de specialitate recunoscute pe plan mondial, cu precădere în sfera romanului poliţist şi a operei lui Georges Simenon.

Pe de altă parte, o nouă vizită a lui Norman Manea în România, noi volume de Ana Blandiana şi Radu Paraschivescu, dar şi cărţi dedicate eroilor contemporani sau „bucatelor regale” se numără printre evenimentele care au avut deja loc sau urmează să se desfăşoare la târgul care reuneşte ofertele celor mai importante edituri de pe piaţă. Acestea din urmă practică, la Gaudeamus, reduceri considerabile, dar organizează şi întâlniri cu scriitorii pe care îi publică. Astfel, la ediţia de anul acesta, publicul îi poate întâlni, printre alţii, pe Norman Manea, Ana Blandiana sau Gabriel Liiceanu.

 

Cele mai citite

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă